Μια πολύ ιδιαίτερη Πανσέληνος- Έκλειψη Σελήνης είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Καρκίνου στις 10/01, και αυτό όχι μόνο γιατί είναι η τελευταία Έκλειψη του χειμώνα αλλά γιατί δύο ημέρες μετά πραγματοποιείται η σύνοδος Κρόνου- Πλούτωνα η οποία ανοίγει ένα νέο συνοδικό κύκλο διάρκειας 40 περίπου χρόνων.

Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης πραγματοποιείται στην 20ο 00 του Καρκίνου στις 9:21 μ.μ., στο ζώδιο που κυβερνά η Σελήνη ένα ζώδιο συνδεδεμένο με την οικογένεια, την πατρίδα, το σπίτι ως ακίνητο, τις παραδόσεις, την συναισθηματική ασφάλεια, και θα επηρεάσει ιδιαίτερα τους εκπροσώπους του Παρορμητικού Σταυρού (Κριούς, Καρκίνους, Ζυγούς, Αιγόκερους) που έχουν γεννηθεί στα τέλη του 2ου δεκαημέρου και στις αρχές του 3ου καθώς και όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο σε αυτή τη μοίρα (με ανοχή +/- 3 μοιρών). Ο ωροσκόπος της Πανσελήνου – Έκλειψη Σελήνης για την Αθήνα είναι στην 9η μοίρα της Παρθένου, ένα ζώδιο που είναι συνδεμένο με την προσφορά υπηρεσίας, την υγεία, αλλά και την αγάπη στην λεπτομέρεια.

Γιατί όμως αυτή η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης είναι τόσο σημαντική;

Αρχικά, δεν είναι μια απλή όψη αντίθεσης Ήλιου – Σελήνης, μιας και ο Ήλιος από τον 5ο Ηλιακό οίκο σχηματίζει όψη συνόδου με τον Ερμή την Δήμητρα τον Κρόνο και τον Πλούτωνα σε αντίθεση με την Σελήνη, μας ζητάει να γίνουμε πιο δημιουργικοί και εκφραστικοί, να αφήσουμε πίσω παλιές πεποιθήσεις, να μάθουμε να απολαμβάνουμε ουσιαστικά τις στιγμές με τους αγαπημένους μας, να δίνουμε ιδιαίτερη σημασία στους μικρότερους και πιο αδύναμους, να αφήσουμε στην άκρη τους εγωισμούς και να γίνουμε πιο δοτικοί προς τους άλλους δείχνοντας την αλληλεγγύη μας,  και να χτίσουμε σε νέες βάσεις τη ζωή μας, μα πιο δύσκολο από όλα είναι να αφήσουμε πίσω τις συνήθειες και τις παγιωμένες αντιλήψεις μας.

Αυτό που σίγουρα θα παρατηρήσουμε το επόμενο χρονικό διάστημα είναι κάποια πρόσωπα να γίνονται πιο ισχυρά, ενώ άλλα, σταδιακά να αποδομούνται καθώς δεν επέτρεψαν στον εαυτό τους να αλλάξει και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα.

Η παρουσία του Άρη από το ζώδιο του Τοξότη πάνω στην ακμή του 4ου οίκου είναι πιθανό να ενεργοποιήσει θέματα που αφορούν τα ακίνητα, ενώ η όψη τετραγώνου που σχηματίζει με τον Ωροσκόπο είναι πιθανό να προκαλέσει και ορισμένες αντιδράσεις γύρω από περιουσιακά θέματα ή να αναγκάσει ορισμένους από εμάς να ασχοληθούμε με την αποκατάσταση βλαβών που προϋπήρχαν στα σπίτια.

Η παρουσία της Αφροδίτης στον 6ο Ηλιακό οίκο του χάρτη της Πανσελήνου – Έκλειψης Σελήνης θα φέρει θετικές εξελίξεις τόσο στα εργασιακά όσο και σε θέματα που έχουν σχέση με την δημόσια υγεία.

Η όψη τριγώνου που σχηματίζει η Σελήνη με τον Ποσειδώνα θα βοηθήσει να βγάλουμε στην επιφάνεια τις κρυμμένες μας ευαισθησίες τόσο προσωπικές και επαγγελματικές μας σχέσεις όσο και απέναντι σε ευπαθείς ομάδες.

Η παρουσία του Ουρανού στον 8ο Ηλιακό οίκο είναι πιθανό να φέρει ξαφνικές εξελίξεις σε θέματα που αφορούν τις οικονομικές σχέσεις ή υποχρεώσεις των πολιτών με την Εφορία ή τα Δημόσια Ταμεία.

Ενώ η όψη τριγώνου που σχηματίζει ο Δίας με τον Ωροσκόπο θα αποτελέσει το μαξιλαράκι ασφαλείας με το οποίο θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε τα όποια εμπόδια μπορεί να υπάρχουν αυτή τη στιγμή γύρω μας.

Αστρικά αυτή η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης επηρεάζει τους εκπροσώπους του Μεταβλητού Σταυρού (Διδύμους, Παρθένους, Τοξότες, Ιχθύες) που έχουν γεννηθεί στα τέλη του 3ου δεκαημέρου ή όσους έχουν προσωπικούς πλανήτες ή Ωροσκόπο.

Το μήνυμα της Πανσελήνου – Έκλειψης Σελήνης είναι, ότι ήρθε η ώρα να γίνουμε πιο δημιουργικοί, και να μάθουμε να απολαμβάνουμε τις μικρές απολαύσεις της ζωής μας, μα πάνω από όλα  πρέπει να μάθουμε ότι για να είμαστε χαρούμενοι και ευτυχισμένοι πρέπει να είναι και οι άλλοι δίπλα μας γι’ αυτό δεν πρέπει να διστάζουμε να δίνουμε την βοήθεια μας σε αυτούς που βρίσκονται σε λιγότερο πλεονεκτική θέση από εμάς.

Ας δούμε πως θα επηρεάσει η Πανσέληνος στον  Καρκίνο τα 12 ζώδια.

ΚΡΙΟΣ

Θέματα σπιτιού ή της ακίνητης σας περιουσίας θα φέρει στην επιφάνεια η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στο ζώδιο του Καρκίνου στον 4ο Ηλιακό σας οίκο. Μια αλλαγή χώρου εξαιτίας μιας επαγγελματικής πρότασης ή η απόφαση σας να συμβιώσετε θα είναι και η αφορμή για να αλλάξετε τις προτεραιότητες ή το κοινωνικό σας status.

ΤΑΥΡΟΣ

Θέματα επικοινωνίας αλλά και της προσωπικής σας εξέλιξης θα ενεργοποιήσει η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στον 3ο Ηλιακό σας οίκο. Αυτό σημαίνει ότι κάτω από την επιρροή της θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεχτικοί στην επικοινωνία, ενώ άλλοι μπορεί να πάρετε την απόφαση να ξεκινήσετε ένα νέο κύκλο Σπουδών. Όπως και να έχει όμως, αυτές τις ημέρες έχετε το νου σας κατά τη διάρκεια των μετακινήσεων σας.

ΔΙΔΥΜΟΙ

Με τον πολύπαθο τομέα των οικονομικών σας ασχολείστε αυτή τη χρονική περίοδο εσείς οι Δίδυμοι. Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης που  πραγματοποιείται στον 2ο Ηλιακό σας οίκο έχει ως στόχο να σας αφυπνίσει και να σας βοηθήσει να αλλάξετε τον άξονα των αξιών σας και να μάθετε να μην ξοδεύετε άσκοπα τους υλικούς και συναισθηματικούς σας πόρους.

ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Ο ρόλος του πρωταγωνιστή είναι αποκλειστικά και μόνο δικός σας. Τι ζητάει όμως από εσάς τους Καρκίνους αυτή η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης. Το βασικό της αίτημα είναι να αλλάξετε τον τρόπο που λειτουργείτε στις προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις και να αφήσετε πίσω σας ανθρώπους και καταστάσεις που σας κρατάνε πίσω, και πάνω από όλα να μάθετε να βάζετε όρια.

ΛΕΩΝ

Αρκετά κουρασμένοι νιώθετε αυτή τη χρονική περίοδο εσείς οι Λέοντες. Γι’ αυτό δώστε χρόνο στον εαυτό σας να ανακτήσει τις δυνάμεις του και να θωρακιστεί από το παρασκήνιο που υπάρχει γύρω από το άτομο σας στο χώρο της εργασίας σας.

ΠΑΡΘΕΝΟΣ                                                                                                                                  

Ιδιαίτερα δημιουργικοί και τυχεροί νιώθετε αυτή τη χρονική περίοδο εσείς οι Παρθένοι. Γι’ αυτό αφήσετε στην άκρη τους εγωισμούς και γίνετε πιο δοτικοί με τους άλλους, ενώ προσπαθήστε να δείξετε την ευγνωμοσύνη σας για τα καλά που σας έχουν δοθεί βοηθώντας τους άλλους.

ΖΥΓΟΣ

Αρκετά πιεσμένοι νιώθετε αυτή τη χρονική περίοδο εσείς οι Ζυγοί. Οι επαγγελματικές σας υποχρεώσεις καθώς και τα νέα επαγγελματικά ανοίγματα που ετοιμάζεστε να κάνετε σας αγχώνουν με αποτέλεσμα να ξεσπάτε στους δικούς σας ανθρώπους. Αυτό όμως που πρέπει να έχετε στο νου σας είναι ότι οι άνθρωποι που σας αγαπούν έχουν και αυτοί τα όρια τους και καλό είναι από την μια πλευρά να μην τα ξεπερνάτε και από την άλλη να μην τους θεωρείτε δεδομένους γιατί αυτό μπορεί να αλλάξει.

ΣΚΟΡΠΙΟΣ

Σε νέα μονοπάτια είστε έτοιμοι να περπατήσετε εσείς οι Σκορπιοί. Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στο φιλικό για εσάς ζώδιο του Καρκίνου θα σας ωθήσει να κυνηγήσετε τους νέους επαγγελματικούς σας στόχους, τους οποίους για να πετύχετε δεν θα διστάσετε να αλλάξετε τους διαύλους επικοινωνίας που χρησιμοποιείτε. Επίσης, αρκετοί από εσάς είναι πιθανό να ασχοληθείτε με τα ζητήματα που απασχολούν ένα κοντινό σας πρόσωπο.

ΤΟΞΟΤΗΣ

Την προσοχή σας στις οικονομικές σας υποθέσεις θέλει να σας τονίσει η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί στον 8ο Ηλιακό σας οίκο. Αυτό σημαίνει ότι ήρθε η στιγμή να πάψετε να βασίζεστε στους άλλους και να μάθετε να στηρίζεστε αποκλειστικά και μόνο στις δικές σας δυνάμεις. Μόνο έτσι θα καταφέρετε να ξεπεράσετε τους φόβους και την ανασφάλεια σας για το μέλλον.

ΑΙΓΟΚΕΡΩΣ

Οι σχέσεις και οι συνεργασίες σας θα βρεθούν σε πρώτο πλάνο. Η Πανσέληνος – Έκλειψη Σελήνης που θα πραγματοποιηθεί απέναντι από το ζώδιο σας ,στο ζώδιο του Καρκίνου στον 7ο Ηλιακό σας οίκο θα σας ωθήσει να βάλετε νέα όρια στις προσωπικές και επαγγελματικές σας σχέσεις, ενώ το πιο σημαντικό πλέον είναι ότι δίπλα σας θα έχετε ανθρώπους οι οποίοι μπορούν να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα της ζωής σας. 

ΥΔΡΟΧΟΟΣ

Πολλές υποχρεώσεις έχετε αναλάβει στο χώρο της εργασίας σας εσείς οι Υδροχόοι. Για να καταφέρετε όμως να τους πετύχετε θα πρέπει να μάθετε όχι μόνο να συνεργάζεστε με τους συναδέλφους σας, αλλά κυρίως, να μάθετε να πειθαρχείτε και να προσαρμόζεστε εύκολα στα νέα δεδομένα, κάτι  το οποίο είναι πολύ δύσκολο για εσάς.

ΙΧΘΥΣ

Ο φιλικός και κοινωνικός σας κύκλος συνεχώς διευρύνεται. Για να καταφέρετε όμως να ξεχωρίσετε είναι επιτακτική ανάγκη να γίνετε πιο δημιουργικοί, να μάθετε να εκτιμάτε και να απολαμβάνετε αυτό που η ζωή απλόχερα σας έχει προσφέρει, και να μην διστάζετε να προσφέρετε την αλληλεγγύη σας σε ποιο αδύναμες ομάδες.

Δες ακόμα:

Ετήσιο Ωροσκόπιο: Τι να περιμένουν τα ζώδια το 2020;

Πηγή: oroskopos.tv