Πιθανό το σενάριο αλλαγών στο πολυνομοσχέδιο διαμηνύει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης σε πρόσφατη συνέντευξή του υπογραμμίζοντας πως γίνονται συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια για πιθανές βελτιώσεις. 

Ο αναπληρωτής υπουργός Τ.Αλεξιάδης δήλωσε πως πρόκειται να ξεκινήσει η σεισάχθεια στα χρέη της εφορίας, εφόσον δεν υπάρχει αποδεδειγμένα η δυνατότητα πληρωμής τους, .

Ο κ. Αλεξιάδης τόνισε πως οι συντάξεις και οι μισθοί δεν πρόκειται να μειωθεί με την αύξηση της χρήσης του πλαστικού χρήματος, ενώ, αναφερόμενος στο ενδεχόμενο να μην μπορούν να γίνουν αναλήψεις ολόκληρου του μισθού ή της σύνταξης σε μετρητά κι ένα τμήμα τους να δαπανατάται με τη χρήση χρεωστικής κάρτας, τόνισε ότι δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Στόχος μας είναι δώσουμε κίνητρα και να αυξηθεί η χρήση του πλαστικού χρήματος. Πρόκειται να δημιουργηθεί επιχειρηματικός λογαριασμός για τις επιχειρήσεις που δεν θα μπορεί να κατασχεθεί για χρέη σε τράπεζες, εφορίες και ταμεία με στόχο την αύξηση της χρήσης πλαστικού χρήματος.

Τα τεχνικά κλιμάκια συζητούν και τη σύνδεση της έναρξης επιχειρήσεων από το 2016 με την εγκατάσταση μηχανήματος κάρτας, ενώ ο κ.Αλεξιάδης διευκρίνισε ότι για συγκεκριμένους κλάδους θα είναι υποχρεωτικό.

Ερωτώμενος σχετικά με τα τέλη κυκλοφορίας δήλωσε:

Προσπαθούμε να αυξήσουμε την επιβάρυνση προς τα πάνω και να τη μειώσουμε προς τα κάτω.

Σχετικά με το πετρέλαιο θέρμανσης ο αναπληρωτής υπουργός δήλωσε πως εντός των επόμενων ημερών θα βγει σχετική απόφαση και θα εκδοθεί σχετική εγκύκλιος, ενώ αναφορικά με τις αλλαγές στον ΕΝΦΙΑ που θα γίνουν το 2016 δήλωσε πως απώτερος στόχος είναι η εξομείωση αντικειμενικών και εμπορικών αξιών.

Σύμφωνα με τον κ.Αλεξιάδη:

Καμιά λίστα δεν θα οδηγηθεί από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ σε παραγραφή

Tέλος δεν παρέλειψε να αναφερθεί στο ζήτητμα παράτασης της παραγραφής για τη λίστα Λαγκάρντ, εκφράζοντας τις ελπίδες του για την θετική πορεία του ζητήματος.