Έχεις σκεφτεί ποτέ γιατί είναι κακό να τα πίνεις με τον σκύλο σου; Τον έχεις δει να δοκιμάζει αλκοόλ και τρόμαξες;  Και στην τελική αναρωτήθηκες γιατί να σουρώνει αυτός και όχι εσύ..;;

Περνάς ατέλειωτες ώρες με τον καλύτερο σου φίλο, ποιον άλλον τον σκύλο σου! Μοιράζεσαι τα πάντα μαζί του, του εξηγείς γιατί είσαι χάλια, τι πήγε στραβά στη δουλειά, τι έφταιξε και σε χώρισε η πρώην σου, γιατί έχεις να μιλήσεις 2 βδομάδες με τον κολλητό σου και όλα αυτά με μία μπύρα στο χέρι. Τον βλέπεις πως σε κοιτά τόσο έντονα στα μάτια αναζητώντας επίμονα μία γουλιά. Θα του τη δώσεις; Θα τα πιείτε παρέα;

Don’t do it Faidon! Όσο και να θες παρέα στο μεθύσι σου μην το κάνεις. Αν και μπορεί να φαίνεται διασκεδαστικό να τα πίνετε παρέα, η αιθανόλη που εμπεριέχεται στο ποτό μπορεί να δηλητηριάσει τον καλύτερο σου φίλο.

Μια μικρή γουλιά ίσως και να μην είναι πρόβλημα, μία απλή γεύση από το τι πίνεις. Αλλά μην το παρακάνεις… Πριν του βάλεις το μπουκάλι στο στόμα σκέψου πως το μέγεθος του είναι πολύ μικρότερο από το δικό σου, το ίδιο συμβαίνει και με τα ζωτικά του όργανα.

Όσο μικρότερος είναι ο φιλαράκος σου, τόσο πιο έντονα είναι τα προβλήματα που παρουσιάζει εξαιτίας του αλκοόλ. Αν παρεκτραπείτε παρέα να ξέρεις πως τα συμπτώματα θα παρουσιαστούν μέσα σε μία ώρα. Αν πρόκειται για μικρές ποσότητες τότε το κολλητό σου τετράποδο θα την βγάλει καθαρή με μία μικρή κατάθλιψη, διάρροια ίσως και προβλήματα σε συμπεριφορά και αναπνοή.

Αν τώρα το παρατραβήξεις ή ξέχασες τα κουτάκια μπύρας ανοιχτά στο σπίτι και καθώς επέστρεψες τα βρήκες άδεια, ενώ ο φιλαράκος σου άρχισε να…νιαουρίζει τότε τα πράγματα είναι πιο σοβαρά.

Το καλύτερο που θα έχεις να κάνει είναι τον μεταφέρεις σε κάποιον κτηνίατρο ειδικά εάν λείπεις για ώρες από το σπίτι, καθώς το κυκλοφοριακό του σύστημα χρειάζεται το πολύ 2 ώρες για να απορροφήσει την αιθανόλη.

Παίζει σίγουρα βασικό ρόλο το πόσο φαγητό βρίσκεται στο στομάχι του, ωστόσο το καλύτερο που θα έχεις να κάνεις είναι να μην βασιστείς σ’ αυτό.

Ο τετράποδος κολλητός σου λοιπόν μπορεί να είναι πάντα δίπλα σου, πιστός, για να ακούει τα προβλήματα σου και να σου κρατά συντροφιά, ωστόσο αν θες παρέα για τις μπύρες σου καλύτερα να την βρεις κάπου έξω. Μην απορρίπτεις ποτέ μια νέα γνωριμία.. μπορεί και να σου κρατά συντροφιά στη βραδινή βόλτα του σκύλου σου αργότερα..!

*Στην φώτο ποζάρει η Celine. Ευχαριστούμε!