Σε αναβρασμό συνεχίζει να βρίσκεται η Τουρκία μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το βράδυ της Παρασκευής. Η Κυβέρνηση είναι επί ποδός πραγματοποιώντας μπαράζ απολύσεων ενώ τις τελευταίες ώρες έγινε γνωστό πως δεν θα τελεστούν οι κηδείες των πραξικοπηματιών, που «ποδοπάτησαν το δίκαιο ενός ολόκληρου έθνους».

Απαγόρευση στις κηδείες των πραξικοπηματιών:

Όπως μεταδίδει το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων DHA, το οποίο επικαλείται ανακοίνωση της τούρκικης Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων «δεν θα τελεστούν οι κηδείες όσων επίδοξων πραξικοπηματιών έπεσαν νεκροί κατά την απόπειρα πραξικοπήματος».

Στην ανακοίνωση της Διεύθυνσης τονίζει χαρακτηριστικά:

Η προσευχή κατά την κηδεία, είναι προσευχή που κάνουν οι πιστοί για τους νεκρούς αδελφούς τους. Οι επίδοξοι πραξικοπηματίες που έπεσαν νεκροί, με τις πράξεις τους ποδοπάτησαν το δίκαιο όχι μόνο των ατόμων, αλλά και ενός ολόκληρου έθνους και έτσι δεν δικαιούνται την προσευχή των πιστών αδελφών τους

Να τονισθεί, πως και η Διεύθυνση Θρησκευτικών Υποθέσεων προστέθηκε στους τομείς του δημοσίου στους οποίους πραγματοποιούνται εκκαθαρίσεις. Ανακοινώθηκε μάλιστα, πως απομακρύνθηκαν συνολικά 492 στελέχη, μεταξύ των οποίων ιμάμηδες, μουφτήδες και διοικητικοί.

Απολύθηκαν πάνω από 15.000 εκπαιδευτικοί:

Η τουρκική κυβέρνηση τις τελευταίες ημέρες προχώρησε στην απόλυση 15.200 εργαζομένων στην δημόσια εκπαίδευση, μετά από σχετική απόφαση του υπουργείου Παιδείας.

Να τονισθεί πως η συντριπτική πλειοψηφία των απολυμένων εκτιμάται είναι δάσκαλοι. Παράλληλα, το συμβούλιο Ανώτατης Εκπαίδευσης της χώρας, κάλεσε 1.577 κοσμήτορες πανεπιστημίων να δηλώσουν παραίτηση στα πλαίσια αυτής της επιχείρησης «ιδεολογικής κάθαρσης» των κρατικών μηχανισμών.