Βάλε τα ροδάκινα στη διατροφή σου | Τα οφέλη που έχουν για την υγεία

LIKE US ON FACEBOOK

Τα οφέλη που έχουν τα ροδάκινα για την υγεία είναι ένας ακόμη λόγος για να τα εντάξεις στη διατροφή σου, εκτός του ότι είναι ένα απ’ τα αγαπημένα και πιο ζουμερά φρούτα του Καλοκαιριού.

Οι ευεργετικές ιδιότητες των ροδάκινων θα πείσουν ακόμη και εκείνους που δεν τα προτιμάνε, να τα εντάξουν στη διατροφή τους. Να τα επιλέξουν ως σνακ στην παραλία, για να συνοδεύσουν το γιαούρτι τους ή για να φτιάξουν νόστιμα και δροσερά smoothies.

Ποια είναι τα οφέλη που έχουν τα ροδάκινα;

Είναι πλούσια σε Βιταμίνη C

Κι όμως, τα πορτοκάλια δεν είναι το μοναδικό φρούτο που μπορείς να βρεις τη Βιταμίνη C. Ένα μεσαίου μεγέθους ροδάκινο, διαθέτει 10ml της Βιταμίνης C με την αντιοξειδωτική δράση, δηλαδή σχεδόν το 13% της συνιστώμενης ημερήσιας πρόσληψης. Αυτό είναι καλό για το ανοσοποιητικό σύστημα, ενώ μειώνει και τον κίνδυνο εμφάνισης των χρόνιων παθήσεων.

Καλή πηγή Βιταμίνης A

Τα ροδάκινα είναι ακόμη καλή πηγή Βιταμίνης Α. Η συγκεκριμένη βιταμίνη βοηθά την εμφάνιση της επιδερμίδας μας, την όραση, μειώνει τη φλεγμονή και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Τα καρότα είναι επίσης γνωστά για την υψηλή τους περιεκτικότητα σε Βιταμίνη A.

Ενυδατώνουν τον οργανισμό

Η περιεκτικότητα των ροδάκινων σε νερό είναι μεταξύ 85%-89%, που σημαίνει ότι είναι το ιδανικό σνακ για να πάρεις μαζί σου στην παραλία και να μην αφυδατωθείς.

Unsplash/Kelly Neil

Πλούσια και σε φυτικές ίνες

Οι ίνες παίζουν καθοριστικό ρόλο για τη σωστή λειτουργία του εντέρου και ενώ τις συναντάμε στα ροδάκινα, θα πρέπει να καταναλώνουμε το φρούτο μαζί με τη φλούδα του και όχι μόνο τον χυμό του. Ένα ροδάκινο περιέχει περίπου 3 γρ. φυτικών ινών.

Περιέχουν ασβέστιο

Ένα ροδάκινο μεσαίου μεγέθους περιέχει 9mil ασβεστίου, το οποίο παίζει καθοριστικό ρόλο στη δομή και δύναμη των οστών και των δοντιών. Μπορείς να συνοδεύσεις το γιαούρτι σου με ροδάκινα, έτσι ώστε να αποκομίσεις ακόμη περισσότερα οφέλη απ’ το ασβέστιο.

Photo: Unsplash/LuAnn Hunt

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved