Το τσάι ιβίσκου με το έντονο κόκκινο του χρώμα και τη γλυκιά του γεύση είναι ένα απ’ τα πιο αγαπημένα ροφήματα. Ωστόσο, τα οφέλη για την υγεία που έχει είναι πολλά και εάν για κάποιο λόγο δεν τα γνωρίζεις, στα αναλύουμε όλα έτσι ώστε να το εντάξεις στη διατροφή σου.

Το τσάι ιβίσκου είναι ένα τσάι που μπορούμε να απολαμβάνουμε ζεστό τον Χειμώνα και κρύο το Καλοκαίρι. Είναι επίσης ένα τσάι με ιδιαίτερα γλυκιά γεύση και συνιστάται κυρίως σε όσους δεν προτιμούν αυτό το ρόφημα, αλλά ψάχνουν τρόπους να το αγαπήσουν λίγο περισσότερο.

Έτσι, εάν για κάποιο λόγο μέχρι το Καλοκαίρι θέλεις να ελαττώσεις την καφεΐνη, σου προτείνουμε να εντάξεις στη διατροφή σου το τσάι ιβίσκου γιατί τα οφέλη που έχει για την υγεία είναι τόσο πολλά, που θα δώσει στον οργανισμό σου το απαραίτητο boost που χρειάζεται.

Τα οφέλη του τσάι ιβίσκου για την υγεία:

Είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες

Το τσάι ιβίσκου οφείλει το εκπληκτικό του χρώμα στις ανθοκυανίνες, οι οποίες ανήκουν στις πολυφαινόλες. Οι πολυφαινόλες συνδέονται με μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως τη μείωση κινδύνου του διαβήτη τύπου 2, στα χαμηλότερα επίπεδα της φλεγμονής, αλλά και στη μείωση των κινδύνων των καρδιακών παθήσεων.

Συμβάλει στη μείωση της αρτηριακής πίεσης

Οι πολυφαινόλες στο τσάι ιβίσκου έχουν ιδιαίτερα συνδεθεί με τη μείωση της αρτηριακής πίεσης. Σύμφωνα με μια μελέτη, οι πολυφαινόλες από το τσάι ιβίσκου διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στη μείωση της αρτηριακής πίεσης, ενώ συμβάλλουν και στην πρόληψη των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Stocksy/Marti Sans

Βοηθά στην απώλεια βάρους

Έρευνες στο παρελθόν έχουν υποστηρίξει ότι η τακτική κατανάλωση τσάι ιβίσκου μπορεί να συμβάλει στην καλύτερη λειτουργία του μεταβολισμού και συνεπώς στην απώλεια βάρους. Μάλιστα, αυτό αποτελεί απόδειξη του πώς οι πολυφαινόλες μπορεί να παίζουν κάποιο ρόλο στη ρύθμιση του σωματικού βάρους.

Προστατεύει απ’ τον καρκίνο

Όπως και άλλα αντιφλεγμονώδη βότανα, ο ιβίσκος έχει διαπιστωθεί ότι διαθέτει αντικαρκινικές ιδιότητες, όταν καταναλώνεται τακτικά. Και πάλι αυτή η ευεργετική του ιδιότητα, οι ερευνητές θεωρούν ότι την οφείλει στην υψηλή περιεκτικότητα που διαθέτει σε πολυφαινόλες.

Μειώνει τη χοληστερόλη

Σύμφωνα με επιστημονική μελέτη, η κατανάλωση τσάι ιβίσκου μπορεί να συμβάλει στη μείωση του λίπους στο σώμα, τα οποία με τη σειρά τους μπορούν να βοηθήσουν στη μείωση της χοληστερόλης. Ένας άλλος επιπλέον λόγος για τον οποίο το τσάι ιβίσκου κάνει τόσο καλό στο καρδιαγγειακό μας σύστημα.

Διάβασε ακόμη:

Τα οφέλη που έχει για την υγεία το τσάι μέντας και μπορεί να αγνοείς!

Photo: JESHOOTS.com/Pexels