Μπαίνεις για ένα ντους στα γρήγορα κι ενώ είναι πράξη ρουτίνας και σου φαίνεται το πιο απλό πράγμα στον κόσμο μάλλον το κάνεις λάθος! Αν κάθεσαι με τις ώρες κάτω απ’ το ζεστό νερό, αν βάζεις τόνους σαμπουάν και αφρόλουτρου πάνω σου τότε πίστεψέ μας, το κάνεις λάθος. Υπάρχουν ορισμένοι κανόνες που θα εξασφαλίσουν την υγεία στο δέρμα σου.

Η πιο απλή συνήθεια, το μπάνιο, μπορεί να εξελιχθεί σε μπελά αν δεν το κάνεις σωστά! Τα λάθη που κάνεις είναι πολλά και ούτε τα αντιλαμβάνεσαι!

Πλένεσαι με τις ώρες

Κάθεσαι με τις ώρες κάτω απ’ το νερό, σκέφτεσαι τα προβλήματά σου ονειροπολείς. Και κάπως έτσι περνάνε 20 λεπτά. Όταν όμως, κάθεσαι για ώρα κάτω απ’ το ζεστό νερό το δέρμα σου γίνεται ξηρό και μπορεί να εμφανιστούν εξανθήματα και κνησμός. Το ιδανικό είναι 10 λεπτά!

Χρησιμοποιείς πολύ συχνά τα αφρόλουτρα

Νομίζεις ότι όσο περισσότερο αφρόλουτρο τόσο το καλύτερο όμως αυτό δεν ισχύει! H συχνή και υπερβολική χρήση του αφρόλουτρου μπορεί να “εξαφανίσει” τα προστατευτικά έλαια του σώματός σου οδηγώντας το δέρμα σε ξηρότητα.

Χρησιμοποιείς παλιά και υγρά σφουγγάρια

Χρησιμοποιείς το ίδιο σφουγγάρι ξανά και ξανά. Τα υγρά σφουγγάρια είναι ιδανικά για την ανάπτυξη βακτηρίων και μούχλας, επομένως συνίσταται να τα αλλάζεις κάθε 4 εβδομάδες. Μετά από κάθε χρήση είναι καλύτερο να τα στεγνώνεις.

Στεγνώνεις το σώμα σου με μια πετσέτα αλλά μάλλον το παρακάνεις!

Βγαίνεις απ’ το μπάνιο και στεγνώνεις το σώμα σου με μανία. Μην το κάνεις! Στέγνωσε το σώμα σου με μια μαλακή πετσέτα. Στη συνέχεια χρησιμοποίησε την αγαπημένη σου κρέμα και το δέρμα σου θα παραμείνει ενυδατωμένο και υγιές.

Υπερβολικά πολύ ζεστό νερό

Είσαι απ’ τους τύπου που Χειμώνα- Καλοκαίρι πλένεσαι με ζεστό, καυτό νερό.Το ζεστό νερό προκαλεί ξηρασία στο δέρμα σου και το αφήνει απροστάτευτο. Αυξάνει επίσης τη ροή του αίματος, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε φλεγμονές και εξανθήματα.

Photos: Victor Senin and Anna Syrovatkina for BrightSide.me