Η υψηλή πίεση του αίματος είναι κάτι που δεν πρέπει να σε κάνει να υποφέρεις, ακόμη κι αν δεν έχεις την κατάλληλη αγωγή μαζί σου. Ποιος είναι ο τρόπος για να μειώσεις την πίεση του αίματος στο πι και φι;;

Πολλοί είναι οι άνθρωποι που υποφέρουν από υψηλή πίεση του αίματος και πρέπει να ενημερώσουν ένα γιατρό. Αν, όμως, σου ανεβαίνει μια στο τόσο, τότε υπάρχει τρόπος για να μειώσεις την πίεση του αίματος πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζεις.

Η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να μην είναι και τόσο εύκολο να την παρατηρήσεις και ορισμένοι άνθρωποι δεν γνωρίζουν ότι έχουν θέμα. Οι γιατροί το ονομάζουν ως “σιωπηλό δολοφόνο”, καθώς οι συνέπειες είναι πολύ σοβαρές αλλά το πρόβλημα εξελίσσεται αργά με την πάροδο του χρόνου. Παράλληλα, τα συμπτώματα είναι κοινά με πολλές άλλες καταστάσεις και αυτό σε μπερδεύει.

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Πονοκέφαλοι

τρόπος για να μειώσεις την πίεση του αίματος

Το ενδιαφέρον είναι ότι οι άνθρωποι με χρόνια υπέρταση δεν αντιμετωπίζουν συχνά πονοκεφάλους. Αλλά οι ξαφνικές αλλαγές στην αρτηριακή πίεση, αυξάνουν την πίεση στο κεφάλι, προκαλώντας έναν απότομο πονοκέφαλο που οι γιατροί τον ονομάζουν “υπερτασική κρίση”.

Σημεία αίματος στα μάτια και προβλήματα όρασης

Οι ειδικοί πιστεύουν πως η υψηλή αρτηριακή πίεση μπορεί να βλάψει τα αιμοφόρα αγγεία στον αμφιβληστροειδή, ένα μικροσκοπικό στρώμα στο πίσω μέρος του βολβού, όπου κάνουμε focus στις εικόνες.

Μπορεί να προκαλέσει αιμορραγία, κάτι που μπορεί να παρατηρηθεί ως κηλίδες αίματος και τελικά προβλήματα όρασης.

“Χτυπήματα” στα αυτιά και το στήθος

τρόπος για να μειώσεις την πίεση του αίματος

Αν βιώσεις “χτυπήματα” στα αυτιά και το στήθος μετά από έντονη άσκηση, αυτό είναι λογικό και ο καρδιακός σου ρυθμός θα επανέλθει σε επίπεδο ηρεμίας. Ωστόσο, αν αυτά τα συμπτώματα εμφανίζονται ξαφνικά και χωρίς προφανή λόγο, θα πρέπει να το τσεκάρεις.

Οι συνέπειες; Οι συνέπειες της υπέρτασης είναι εξαιρετικά σοβαρές και θα μπορούσαν να καταλήξουν σε καταστάσεις, όπως εγκεφαλικό επεισόδιο, καρδιακή ανεπάρκεια και άνοια. Και θέλει ιδιαίτερη προσοχή.

Ο πιο απλός τρόπος για να μειώσεις την πίεση του αίματος

τρόπος για να μειώσεις την πίεση του αίματος

Αυτό το σημείο πίεσης είναι καλό να το γνωρίζεις και είναι πολύ εύκολο να το βρεις. Βρίσκεται στην άκρη του μεσαίου δακτύλου και στα δύο χέρια. Πίεζε πάνω του με ένα στυλό και κράτα το για τουλάχιστον ένα λεπτό, προκειμένου να μειώσεις την αρτηριακή πίεση και να ανακουφιστείς.
Φυσικά, αυτό δεν είναι μια θεραπεία για όσους υποφέρουν χρόνια από υπέρταση, αλλά είναι ένα κόλπο πρώτων βοηθειών.

τρόπος για να μειώσεις την πίεση του αίματος

Ακόμη ένα σημείο πίεσης που μπορεί να κάνει τεράστια διαφορά, βρίσκεται στα πόδια σου. Σύρε το δάχτυλό σου κατά μήκος της γραμμής ανάμεσα στο μεγάλο δάκτυλο και το δεύτερο. Το σημείο βρίσκεται στο σημείο πριν το δάχτυλο φτάσει το κόκαλο. Πίεσε για 3 δευτερόλεπτα και χαλάρωσε για 5 δευτερόλεπτα. Κάνε το ίδιο για 2 λεπτά και μετά εφάρμοσέ το και στο άλλο πόδι.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί ζαλίζεσαι ξαφνικά; Αυτοί είναι οι λόγοι!

Photo:GETTY IMAGESGETTY RF