Το MG είναι το βακτήριο που απειλεί τη σεξουαλική μας ζωή!

LIKE US ON FACEBOOK

Το MG είναι το άγνωστο σε πολλούς σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα, λίγο ύπουλο όπως προειδοποιούν οι ειδικοί. Κι εσύ πρέπει να δώσεις προοσοχή!

Το MG σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα (- mycoplasma genitalium , μυκόπλασμα γεννητικών οργάνων), σύμφωνα με το British Association of Sexual Health and HIV, περνά απαρατήρητο ενώ μπορεί να αναπτύξει αντίσταση στα αντιβιοτικά!

Πώς μπορείς να μάθεις αν έχεις MG;

Οι εμπειρογνώμονες της σεξουαλικής υγείας πιστεύουν ότι το MG δεν είναι εύκολο να διαγνωστεί πολλές φορές, καθώς τα συμπτώματα είναι παρόμοια με εκείνων των χαλμυδίων.  Παράλληλα, οι απαιτούμενες ιατρικές εξετάσεις κοστίζουν μια περιουσία!

Ποια είναι τα συμπτώματα;

Συχνά δεν υπάρχουν συμπτώματα αλλά όταν οι ασθενείς τα παρουσιάζουν είναι παρόμοια με εκείνα των χλαμυδίων και της γονόρροιας.

Περίπου 1% έως 2% του πληθυσμού έχει το MG και θεωρείται ότι είναι πιο διαδεδομένο από τη γονόρροια, αλλά αν δεν εξαλειφθεί η εξάπλωση της λοίμωξης, έως και 3.000 γυναίκες ετησίως που έχουν πυελική φλεγμονώδη νόσο η οποία προκλήθηκε από το MG μπορεί να διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο υπογονιμότητας.

Τα συμπτώματα στους άνδρες

  • Κάψιμο, τσούξιμο ή πόνος κατά την ούρηση
  • Απαλλαγή του πέους

Τα συμπτώματα στις γυναίκες

  • Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ
  • Αιμορραγία μετά το σεξ
  • Πόνος στην περιοχή της πυέλου κάτω από τον αφαλό.

Πώς μπορείς να το αντιμετωπίσεις:

Το MG σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα αντιμετωπίζεται με αντιβιοτικά αλλά μέχρι πρόσφατα δεν υπήρξε εμπορικά διαθέσιμο τεστ, έχει συχνά εσφαλμένη διάγνωση ως χλαμύδια και αντιμετωπίζεται ως τέτοιο.
Αυτό δεν θεραπεύει τη μόλυνση και προκαλεί αντιμικροβιακή αντοχή σε ασθενείς με MG. Αν οι πρακτικές δεν αλλάξουν και τα tests δεν πραγματοποιηθούν, τότε το MG μπορεί να γίνει «υπερβακτήριο» σε μια δεκαετία, ανθεκτική στα συνήθη αντιβιοτικά!

Είναι πολύ σημαντικό να χρησιμοποιείται προφύλαξη κατά τη σεξουαλική επαφή.

Διαβάστε επίσης:

Το μοναδικό “συστατικό” που θα περάσει το σεξ σε άλλο level!

Photo:Pablo Heimplatz/ Unsplash
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved