Είσαι έξω για ποτό και αναρωτιέσαι τι να παραγγείλεις; Η απάντηση είναι απλή, ένα ποτήρι κόκκινο κρασί. Μην αναρωτιέσαι γιατί. Έχει εξαιρετική γεύση και κάνει πολύ καλό στην υγεία και μάλιστα όχι μόνο στη καρδιά, αλλά σ’ ολόκληρο τον οργανισμό! Δεν το λέμε εμείς, αλλά μεγάλες έρευνες!

κόκκινο κρασί

Τι κάνει το κόκκινο κρασί στον οργανισμό σου;

Μειώνει τη χοληστερόλη

Σύμφωνα με μια μελέτη από το Πανεπιστήμιο Complutense της Μαδρίτης στην Ισπανία, τα κόκκινα σταφύλια είναι πλούσια σε φυτικές ίνες και έχουν σημαντική επίδραση στα επίπεδα χοληστερόλης. Υγιείς συμμετέχοντες στη μελέτη που κατανάλωναν το ίδιο συμπλήρωμα σταφυλιών είδαν τα επίπεδα της LDL τους, (την «κακή χοληστερόλη»), να μειώνεται κατά 9%. Οι συμμετέχοντες με υψηλή χοληστερόλη σημείωσαν πτώση 12%.

Προστατεύει την καρδιά

Οι πολυφαινόλες-αντιοξειδωτικά, που υπάρχουν στο κόκκινο κρασί, βοηθάνε στο να κρατηθούν ευέλικτα τα αιμοφόρα αγγεία και να μειωθεί ο κίνδυνος της ανεπιθύμητης πήξης.

κόκκινο κρασί

Ελέγχει τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα

Το δέρμα των κόκκινων σταφυλιών, είναι μια πλούσια πηγή φυσικών ενώσεων ρεσβερατρόλης, μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τους διαβητικούς να ρυθμίσουν το επίπεδο σακχάρου στο αίμα τους, σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Nutrition. Οι συμμετέχοντες στη μελέτη, έπαιρναν 250 mg συμπληρώματος ρεσβερατρόλης μία φορά την ημέρα για τρεις μήνες και είχαν χαμηλότερα επίπεδα γλυκόζης στο αίμα σε σχέση με όσους δεν έπαιρναν το χάπι.

Καταπολεμά το κρύωμα

Τα αντιοξειδωτικά στο κόκκινο κρασί μπορούν να βοηθήσουν να κρατηθεί ο οργανισμός υγιής. Μια μελέτη του 2010 στο American Journal of Epidemiology, διαπίστωσε ότι όσοι από τους 4.000 συμμετέχοντες στην έρευνα, έπιναν περισσότερα από 14 ποτήρια κρασί τη βδομάδα για ένα χρόνο ήταν 40% λιγότερο πιθανό να κρυολογήσουν. Σύμφωνα με τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας, τα αντιοξειδωτικά καταπολεμούν τις λοιμώξεις και προστατεύουν τα κύτταρα από τις επιδράσεις των ελεύθερων ριζών, οι οποίες μπορεί να παίζουν ρόλο στον καρκίνο και άλλες ασθένειες.

Δες ακόμα:

Τα 5 πράγματα που κάνει το κόκκινο κρασί στον οργανισμό σου