Τι θα συμβεί στο σώμα σου εάν αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά με ανθρακούχο νερό;

LIKE US ON FACEBOOK

H στιγμή που το ανθρακούχο νερό θα αγγίξει τα χείλη σου αντί για το αναψυκτικό που έχεις συνηθίσει να πίνεις, θα καταλάβεις ότι εισέρχεσαι σε μια εντελώς νέα φάση της ζωής σου. Εντάξει, μπορεί να μην το ζήσεις τόσο δραματικά, αλλά υπάρχουν πράγματα που πραγματικά θα αλλάξουν στο σώμα σου εάν αποφασίσεις να αντικαταστήσεις τα αναψυκτικά με ανθρακούχο νερό.

Οι αλλαγές στο σώμα σου όταν ξεκινήσεις να πίνεις ανθρακούχο νερό

Μία από τις κυριότερες διαφορές μεταξύ αναψυκτικού και ανθρακούχου νερού είναι η υψηλή περιεκτικότητα σε σάκχαρα ή τα τεχνητά γλυκαντικά στα αναψυκτικά. Το ανθρακούχο νερό είναι ένα τέλειο υποκατάστατο, εάν έχεις συνηθίσει μια ζωή να πίνεις αναψυκτικά. Είναι εξίσου ενυδατικό με το νερό, χωρίς τις επιβλαβείς επιπτώσεις των αναψυκτικών στην υγεία.

ανθρακούχο νερό

Μπορείς να θελήσεις να κόψεις τα αναψυκτικά λόγω των επιπτώσεων που μπορεί να έχει η υπερβολική ζάχαρη στην υγεία σου, αλλά μην εκπλαγείς εάν παρατηρήσεις ότι αισθάνεσαι μια υποτονικότητα χωρίς αυτά, τουλάχιστον στην αρχή. Εάν είχες συνηθίσει να πίνεις κάθε μέρα αναψυκτικά, το σάκχαρο στο αίμα σου θα πέσει όταν ξαφνικά σταματήσεις να πίνεις.

Μπορεί να νιώσεις κούραση ή υποτοκινότητα, ειδικά εάν συνήθιζες να πίνεις τα απογεύματα αναψυκτικά.

Θα μπορέσεις, όμως, να προσαρμοστείς εύκολα στα νέα δεδομένα, εάν εξασφαλίσεις ότι θα έχεις σίγουρα τρία ισορροπημένα γεύματα μέσα στην ημέρα με μερικά σνακς ενδιάμεσα, έτσι να τρως κάθε περίπου τρεις ώρες.

Η διατήρηση της ενεργειακής πρόσληψης από ισορροπημένες τροφές θα διατηρήσει σταθερό το σάκχαρο στο αίμα, με αποτέλεσμα να νιώσεις ενέργεια αλλά και να ανέβει η διάθεσή σου

ανθρακούχο νερό

Δες το video για το τι συμβαίνει στο στομάχι σου μετά την κατανάλωση των αναψυκτικών!

Επίσης, μπορεί να αισθανθείς πονοκεφάλους που θα οφείλονται στη μείωση της ποσότητας της καφεΐνης που λάμβανες απ’ τα αναψυκτικά. Αλλά μην ανησυχείς, αυτό δεν θα διαρκέσει πολύ!

Με τη μετάβαση στο ανθρακούχο νερό, ίσως να παρατηρήσεις ότι τελικά επιθυμείς λιγότερη ζάχαρη γενικά. 

Το σώμα σου γρήγορα θα προσαρμοστεί, η υγεία σου θα βελτιωθεί, τα νούμερα στις εξετάσεις σου θα επανέλθουν σε φυσιολογικά επίπεδα ενώ θα νιώσεις συνολικά το σώμα σου πιο υγιές!

Το να κόψεις τα αναψυκτικά μόνο καλό μπορεί να σου κάνει και, ενώ θα νιώσεις την έλλειψή τους στην αρχή, στη συνέχεια θα καταλάβεις πως είσαι πολύ καλύτερα χωρίς αυτά στη ζωή σου!

Δες και αυτή την έρευνα για τα αναψυκτικά:

Αν καταναλώνεις συχνά αναψυκτικά, πρέπει να διαβάσεις αυτήν την έρευνα

Photo: Jez Timms/ Unsplash
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved