Τι πρέπει να προσέξεις όταν googlάρεις τα συμπτώματά σου, γιατί είμαστε σίγουροι ότι όταν αισθάνεσαι μια δυσφορία, η μηχανή αναζήτησης της Google είναι αυτή στην οποία καταφεύγεις.

Μπορεί όταν googlάρεις τα συμπτώματά σου, να είσαι σχεδόν βέβαιη ότι πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα, για την ασθένεια Lyme, για κατάθλιψη, για ένα αποφραγμένο δόντι, αλλά το Google απ’ την πραγματικότητα απέχει κατά πολύ.

Μπορεί να είσαι “cyberchondriac”, εθισμένος στο να googlάρεις τυχαία συμπτώματα ασθενειών και μετά από λίγες ώρες να είσαι σίγουρος ότι αυτά τα συμπτώματα είναι και δικά σου.

Ναι, είσαι άρρωστος, αλλά δεν είναι απαραίτητο ότι αυτή είναι η ασθένεια που ταιριάζει στη δική σου περίπτωση.

Κι όλα αυτά δεν σημαίνουν ότι είναι κακό που ψάχνουμε τα συμπτώματα, κακό είναι να προσπαθούμε να διαγνώσουμε τον ίδιο μας τον εαυτό, μέσω της Google, γιατί την πραγματική απάντηση μπορεί να μας τη δώσει μόνο ένας γιατρός.

Τι πρέπει να προσέξεις όταν googlάρεις διάφορα συμπτώματα

“Αν είσαι φουσκωμένη, έχεις δυσανεξία στη γλουτένη ή τα γαλακτοκομικά προϊόντα”.

Το φούσκωμα είναι ένα από τα συμπτώματα των ανθρώπων που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά, αλλά για να γίνει μια τέτοια διάγνωση θα πρέπει να έχουν προηγηθεί ειδικές εξετάσεις όπως αίματος.

“Αυτός ο περίεργος πόνος δεν είναι κάτι για τον οποίο πρέπει να ανησυχείς”.

Όσο ανησυχητικό κι αν είναι ότι googlάρεις συνέχεια διάφορα συμπτώματα, ακόμη πιο ανησυχητικό είναι όταν πιστεύεις ότι ένας πόνος ή μια δυσφορία δεν είναι κάτι το οποίο πρέπει να δει κάποιος ειδικός. Επαναλαμβάνουμε ότι μια τέτοια απάντηση μπορεί να δώσει μόνο ένας γιατρός.

“Η κόπωση οφείλεται αναμφισβήτητα σε μια σοβαρή, χρόνια ασθένεια”.

Ή μπορεί για κάποιο λόγο το ανοσοποιητικό σύστημα να έχει “πέσει”. Μπορεί να είσαι κουρασμένη και να χρειάζεσαι ύπνο. Μπορεί ακόμη να οφείλεται σε υπερκόπωση ή κάποια άλλη ασθένεια και τότε πρέπει να απευθυνθείς σε κάποιον ειδικό.

“Εάν η πλευρά σου πονάει, τότε σίγουρα πρόκειται για σκωληκοειδίτιδα”.

Ο πόνος διαφέρει από άτομο σε άτομο γι΄αυτό όταν ψάχνεις συμπτώματα για πόνο στα πλευρά να σου εμφανίζονται διάφορες ασθένειες. Μπορεί όμως να είναι κάποια κράμπα ή κάτι άλλο το οποίο αγνοείς.

Διαβάστε ακόμη:

Οι πολλοί γιατροί σκοτώνουν, λέει μια έρευνα και κυριολεκτεί!

 

Photo: Unsplash/rawpixel