Τα σημάδια καρκίνου των ωοθηκών είναι τόσο “σιωπηλά” που μπορεί να μην τα αντιληφθείς καν, να μη δώσεις τη σημασία που πρέπει. Τα συμπτώματα, όμως, υπάρχουν.

Τα σημάδια καρκίνου των ωοθηκών δεν είναι πολύ εύκολα να τα εντοπίσεις. Μπορεί να τα μπερδέψεις πολύ εύκολα, να τα αγνοήσεις και να μη δώσεις καμία σημασία.

Δυστυχώς αν δεν δώσεις τη σημασία που πρέπει, τότε θα εξαπλωθεί και θα είναι πιο δύσκολο να αντιμετωπιστεί.

Ποια είναι τα σημάδια καρκίνου ωοθηκών;

Επίμονος πόνος στην κοιλιά

Αυτό είναι γενικά ένα σημάδι ότι ο καρκίνος των ωοθηκών έχει εξαπλωθεί, λένε οι ειδικοί. Υπάρχουν αρκετοί όγκοι στη λεκάνη, στο πάνω μέρος της κοιλιάς, στο έντερο ακόμη και στο διάφραγμα.

Ο καρκίνος των ωοθηκών μπορεί επίσης να προκαλέσει μια συσσώρευση υγρών στην κοιλιά, κάτι που προκαλεί πόνο.

Νιώθεις ναυτία και δεν τρως όπως συνήθως

Όταν ο καρκίνος των ωοθηκών εξαπλώνεται, μπορεί να επηρεάσει τον τρόπο που λειτουργούν τα έντερα. Και αυτό μπορεί να προκαλέσει ναυτία.

Παράλληλα, νιώθεις ότι δεν μπορείς να φας όσο τρως συνήθως και το στομάχι σου έχει λιγότερο χώρο απ’ το συνηθισμένο λόγο του αυξανόμενου όγκου.

Πηγαίνεις συνέχεια τουαλέτα

Νιώθεις την ανάγκη να πηγαίνεις συνέχεια τουαλέτα και όχι επειδή πίνεις πολλά υγρά! Αυτό συμβαίνει επειδή όταν μια γυναίκα έχει όγκο στη λεκάνη, αυτό “σπρώχνει” την ουροδόχο κύστη και μειώνει την ποσότητα της χωρητικότητας της ουροδόχου κύστης. Έτσι, με τη σειρά της κάνει ό,τι μπορεί για να “απελευθερωθεί”.

Ακανόνιστος κύκλος περιόδου

Αν υπάρχει όγκος στις ωοθήκες, τότε αυτό μπορεί να επηρεάσει την περίοδο της γυναίκας. Αν παρατηρήσεις μεγάλη αλλαγή στον κύκλο, πιο συχνές περιόδους ή λιγότερο συχνές, τότε είναι σημαντικό να επικοινωνήσεις με τον γυναικολόγο.

Πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ

Ο πόνος κατά τη διάρκεια του σεξ μπορεί να οφείλεται σε διάφορους λόγους. Ανάμεσα σε αυτούς τους λόγους μπορεί να είναι και ο όγκος στις ωοθήκες.

Και αυτό γιατί συμβαίνουν πολλές αλλαγές στο σώμα και στις ορμόνες, και αυτά μπορεί να οδηγήσουν σε ξηρότητα του κόλπου, που με τη σειρά του προκαλεί δυσφορία ή πόνο κατά τη διάρκεια του σεξ.

Καούρες

Αν νιώθεις καούρες συνέχεια, τότε μπορεί να είναι ένα ακόμη σημάδι όπως είπαμε, ο καρκίνος των ωοθηκών επηρεάζει το έντερο. Και αυτό ωθείται προς το στομάχι και τον οισοφάγο. Και νιώθεις πολύ έντονες καούρες.

Είναι σημαντικό να μην αγνοείς τα συμπτώματα και να κάνεις τακτικές επισκέψεις στον γυναικολόγο.

Διαβάστε επίσης:

Τα συμπτώματα του καρκίνου που δε πρέπει να αγνοείς