Υπάρχουν μερικά αντικείμενα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι, ούτε με τους πιο κοντινούς και αγαπημένους σου ανθρώπους. Όχι, επειδή δεν σου αρέσει να μοιράζεσαι πράγματα αλλά επειδή εγκυμονούν πολλοί κίνδυνοι.

Μέσα στα αντικείμενα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι με άλλους είναι για παράδειγμα και τα ακουστικά, καθώς ένα σωρό μικρόβια και βακτήρια μπορεί να αναπτυχθούν και να προκαλέσουν διάφορες μολύνσεις.

Ναι, υπάρχουν κάποια προσωπικά αντικείμενα που είναι μόνο για ατομική χρήση και δεν θα πρέπει να τα δίνεις ούτε στην αδερφή σου, ούτε στον καλό σου, ούτε στη μαμά σου. Είναι θέμα υγιεινής.

Ποια είναι τα αντικείμενα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι;

Νυχοκόπτης

Μπορεί να μην το βλέπεις αλλά υπάρχει μια τεράστια ποσότητα από βακτήρια, μικροοργανισμούς στα νύχια ποδιών και χεριών που μεταφέρονται στον νυχοκόπτη. Και ο καθένας θα πρέπει να έχει τον δικό του!

Σκουλαρίκια

αντικείμενα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι

Υπάρχουν πολλά αιμοφόρα αγγεία στα αυτιά. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είναι πολύ εύκολο να μολυνθείς από ασθένειες που μεταδίδονται με το αίμα, απλά φορώντας σκουλαρίκια ενός φίλου. Την επόμενη φορά που θέλεις να φορέσεις τα σκουλαρίκια της κολλητής, καλύτερα να τα καθαρίσεις με οινόπνευμα.

Lip Balm

Κάτω από την επιφάνεια των χειλιών, υπάρχουν επίσης, πολλά αιμοφόρα αγγεία και είναι έτοιμα να μεταφέρουν οτιδήποτε βάζεις σε αυτά, ακόμη και μικρόβια. Ο ιός του έρπητα μπορεί να μεταδοθεί με το lip balm ή το κραγιόν, ακόμη κι αν αυτός που τον φέρει, δεν έχει ορατά συμπτώματα της νόσου.

Τσιμπιδάκι για τα φρύδια

αντικείμενα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι

Τελικά, μάλλον, οι γυναίκες μοιράζονται τα περισσότερα πράγματα με τις κολλητές! Και ένα απ’ αυτά είναι το τσιμπιδάκι για τα φρύδια, που καλό θα ήταν ο καθένας να έχει το δικό του. Αν κάποιος για παράδειγμα, το χρησιμοποιήσει για να αφαιρέσει μια τρίχα που μεγαλώνει προς τα μέσα και βγει λίγο αίμα, τότε το τσιμπιδάκι μπορεί ακόμη να είναι φορέας της ηπατίτιδας C και του ιού HIV.

Αποσμητικό

Φυσικά δεν μιλάμε για το σπρέι αποσμητικό. Όλα τα υπόλοιπα, όμως, μπορούν να μεταφέρουν σοβαρές λοιμώξεις, ειδικά αν τα βακτηρίδια εισχωρήσουν σε μικρές πληγές μετά το ξύρισμα.

Πετσέτα

αντικείμενα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι

aopsan / Freepik

Η πετσέτα είναι ένας καλός χώρος για ν’ αναπτυχθούν βακτήρια, ειδικά όταν βρίσκεται στο μπάνιο με μεγάλη υγρασία. Γι’ αυτό και είναι σημαντικό να την αλλάζεις συχνά-πυκνά και φυσικά να μην την μοιράζεσαι καθώς υποβάλλεις τον εαυτό σου σε κίνδυνο μυκητιασικών λοιμώξεων και βακτηρίων που προκαλούν εξανθήματα, ακμή και επιπεφυκίτιδα.

Είναι καλό να αλλάζεις την πετσέτα σου μετά από 4 με 5 χρήσεις και πάντα να τη χρησιμοποιήσεις αφού έχει στεγνώσει εντελώς.

Πινέλα και καλλυντικά

Δεν είναι καλή ιδέα να μοιράζεσαι τα πινέλα και τα καλλυντικά σου με την κολλητή ή την αδερφή σου. Eyeliner, σκιά ματιών, μάσκαρα, concealer, βάση μακιγιάζ, κραγιόν και ρουζ, καλύτερα να τα κρατήσεις για τον εαυτό σου.

Δες πόσες φορές μπορείς να φορέσεις ένα ρούχο πριν καταλήξει τελικά στο πλυντήριο…

Διαβάστε επίσης:

Προϊόντα με ημερομηνία λήξης που αγνοείς και χρησιμοποιείς ακόμα!

Photo: unsplash/Milada Vigerova