Το γυναικείο σώμα είναι… περίεργο και μοναδικό. Αν είσαι γυναίκα, πόσα γνωρίζεις για το σώμα σου; Σίγουρα δεν τα γνωρίζεις όλα, αλλά ήρθε η ώρα να μάθεις μερικά περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα και να λυθούν μερικές απορίες σου.

Το γυναικείο σώμα κρύβει πολλά μυστικά και για όλα αυτά που μπορεί να σου συμβαίνουν κατά καιρούς, υπάρχει μια λογική εξήγηση. Δεν είναι όλα για κακό και δεν χρειάζεται πάντα να ανησυχείς. Υπάρχουν πολλά περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα και πρέπει να γνωρίζεις.

Για να μην αγχώνεσαι, για να μην προβληματίζεσαι αλλά και για να το αγαπήσεις ακόμη περισσότερο. Γιατί είσαι εσύ!

Περίεργα πράγματα που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα

Η… πρωινή αρρώστια

πράγματα που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα

Οι επιστήμονες απ’ το Πανεπιστήμιο του Κολοράντο απέδειξαν πως η πρωινή αρρώστια κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης είναι ουσιαστικά ένας μηχανισμός αντιμετώπισης που βοηθά το έμβρυο να αποφύγει τις τοξίνες από ψάρια, κρέας και πουλερικά που καταναλώνει η μητέρα.

Παράλληλα, η πρωινή ασθένεια είναι ένα σημάδι ότι το μωρό θα γεννηθεί γερό, σύμφωνα με το  Quantity Review of Biology, ενώ οι μητέρες έχουν λιγότερες πιθανότητες να αποβάλλουν.

Οι γυναίκες έχουν πολύ καλή ακοή

Από πολύ νεαρή ηλικία, οι γυναίκες έχουν καλύτερη ακοή και μπορούν να ακούν όλους τους θορύβους, καθώς έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία. Αυτή η δεξιότητα είναι εξαιρετικά σημαντικά, ειδικά όταν γίνονται μητέρες και μπορούν να ακούσουν το παραμικρό θόρυβο του μωρού του και να αντιδράσουν άμεσα.

Έχουν “μεγαλύτερο μυαλό”

Τι εννοούμε με αυτό; Οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά πράγματα ταυτόχρονα και αυτό το λες και ταλέντο. Και αυτό οφείλεται σε μια διαφορετική δομή της παρεγκεφαλίδας τους. Αυτή η περιοχή του εγκεφάλου είναι μεγαλύτερη στις γυναίκες και έχει περίπου 30% περισσότερες συνδέσεις νεύρων σε αυτό από ότι οι αρσενικοί εγκέφαλοι.

Το χρωμόσωμα Χ σημαίνει και καλύτερο ανοσοποιητικό

πράγματα που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα

© depositphotos.com

Σύμφωνα με τους επιστήμονες από το Gent University, το χρωμόσωμα Χ “μεταφέρει” περισσότερο μικρο-RNA το οποίο ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα του μωρού και μειώνει τον κίνδυνο καρκίνου.

Οι γυναίκες βιολογικά εντοπίζουν τα καλύτερα θηλυκά

Τι σημαίνει αυτό;  Βιολογικά οι γυναίκες είναι πιο πιθανό να μείνουν περισσότερο καιρό σε μια ομάδα, να κάνουν δηλαδή, πιο εύκολα φιλίες που διαρκούν στο χρόνο. Και αυτό λιγάκι δεν το περιμέναμε. Οι γυναίκες εντοπίζουν εύκολα τις γυναίκες που είναι γεννημένες για την εξουσία και τις ακολουθούν. Ενστικτωδώς; Θέλουν να της μοιάσουν; Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας.

Η διέγερση είναι η ίδια για τον θηλυκό εγκέφαλο

πράγματα που συμβαίνουν στο γυναικείο σώμα

pixabay

Οι γυναίκες είτε βλέπουν ένα κομμάτι σοκολάτας, είτε έναν άνδρα διεγείρονται με τον ίδιο τρόπο!

Τα σήματα στον εγκέφαλο στέλνονται ακριβώς με τον ίδιο τρόπο και η διέγερση είναι η ίδια. Γυναίκες είναι αυτές!

Δείτε επίσης:

Το σώμα της γυναίκας μετά την εγκυμοσύνη… όπως είναι στην πραγματικότητα! | Photos

Credits: Asdrubal luna/ Unsplash