Συνήθειες που πρέπει να κόψεις γιατί βλάπτουν την υγεία σου!

LIKE US ON FACEBOOK

Κανείς δεν είναι τέλειος και αυτό είναι το καλό της υπόθεσης. Τι εννοούμε; Εννοούμε πως όλοι έχουμε κακές συνήθειες που προσπαθούμε να κόψουμε αλλά όλο το αναβάλλουμε.

Μερικές, όμως από αυτές επηρεάζουν την υγεία μας χωρίς καν να το αντιλαμβανόμαστε.  Εκτός απ’ το κάπνισμα βέβαια υπάρχουν μερικές συνήθειες, φαινομενικά αθώες, που επηρεάζουν τον τρόπο ζωής σου.

Μήπως ήρθε η ώρα, λοιπόν, να κάνεις μερικές αλλαγές;

Κεριά

κεριά

Επιστήμονες απ’ το SC State University έχουν αποδείξει πως μερικοί τύποι κεριών είναι επιζήμιοι για την υγεία μας, ειδικά τα κεριά από παραφίνη. Τα κεράκια που τόσο αγαπάμε περιέχουν χημικές ουσίες, όπως αλκένια, αλκάνια, ναφθαλίνη, φορμαλδεΰδη και αυτά μπορεί να προκαλέσουν αλλεργίες, άσθμα ακόμα και καρκίνο.

Επιπλέον, τα φιτίλια μπορεί να περιέχουν μόλυβδο, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε δηλητηρίαση. Αν αγαπάς τα κεριά και δεν μπορείς να ζήσεις χωρίς αυτά, τουλάχιστον επέλεξε εκείνα που έχουν κατασκευαστεί από φυσικό κερί μέλισσας ή σόγια. Αυτά είναι κατασκευασμένα από φυσικά συστατικά και δεν προκαλούν καμία βλάβη. Και για να τα κάνεις αρωματικά πρόσθεσε μερικές σταγόνες απ’ τα αγαπημένα σου αιθέρια έλαια.

Μπάνιο

Φυσικά, το να κάνεις μπάνιο είναι καλό αλλά το συχνό μπάνιο μάλλον όχι! Οι επιστήμονες αναφέρουν πως αν κάνεις μπάνιο πολύ συχνά τότε καταστρέφεις μικροοργανισμούς που ζουν στο σώμα σου και μπορεί να προκύψουν προβλήματα με το ανοσοποιητικό σύστημα, την πέψη κοκ. Τα σαπούνια και τα σαμπουάν καταστρέφουν το οικοσύστημα του σώματος. Παράλληλα, το συχνό ντους μπορεί να οδηγήσει σε εμφάνιση ακμής! Γι’ αυτό μην το παρακάνεις.

Skinny Jeans

skinny jeans outfit ideas, Glamour

Glamour

Ωραία, τα skinny jeans καθώς αγκαλιάζουν και αναδεικνύουν το σώμα σου ωστόσο δεν είναι και η πιο safe επιλογή που μπορείς να κάνεις. Οι επιστήμονες προειδοποιούν πως τα skinny jeans μπορεί να επιδεινώσουν την υγεία σου, καθώς μπορεί να ευθύνονται για τον πόνο και το μούδιασμα στους μηρούς, την καούρα κ.α. Αν και ο κίνδυνος δεν είναι υψηλός, είναι καλύτερο να είσαι ασφαλής!

Το κινητό προέκταση του χεριού

Αυτό το γνωρίζεις ήδη. Αν το κινητό σου είναι προέκταση του χεριού σου τότε μπορεί να προκληθούν πολλές ασθένειες. Αρχικά,μπορεί να παρατηρήσεις πόνο στο λαιμό, στους ώμους και στην πλάτη. Θα έρθεις αντιμέτωπος με το άγχος! Αξίζει; Παράλληλα, όταν περπατάς στο δρόμο και ασχολείσαι με το κινητό σου είναι εξαιρετικά επικίνδυνο!

Σταυρώνεις τα πόδια

depositphotos

Πολύ βολικό όταν κάθεσαι και μια κίνηση που κάνεις σχεδόν ασυναίσθητα. Κι όμως, αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κακή στάση σώματος. Μπορεί επίσης, να προκαλέσει πόνο στους ώμους και στον αυχένα ενώ παράλληλα ευθύνεται για το μούδιασμα και την αυξημένη αρτηριακή πίεση. Ωστόσο, το πιο επικίνδυνο είναι ότι μπορεί να οδηγήσει σε βαθιά φλεβική θρόμβωση και χρόνια προβλήματα υγείας.

Κοιμάσαι μπρούμυτα

Για σένα που κοιμάσαι μπρούμυτα έχουμε κακά νέα! Σύμφωνα με μια μελέτη, ο ύπνος στο πλάι ή μπρούμυτα μπορεί να συνδέεται με τον πόνο στον ώμο και τον αυχένα. Αυτό συμβαίνει επειδή όταν κοιμάσαι στο πλάι, όλο το βάρος του σώματός σου πέφτει στον ώμο. Ενώ αν κοιμάσαι μπρούμυτα, βλάπτεις τον αυχένα σου!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved