Η σοκολάτα που λιγουρεύεσαι τις δύσκολες μέρες δεν σου κάνει καλό!

LIKE US ON FACEBOOK

Ως γυναίκα χρησιμοποιείς την περίοδο σαν μια αφορμή για να φας λίγο παραπάνω. Τρως κάθε μέρα από μια σοκολάτα αλλά έχεις δικαιολογία. Οι περισσότεροι έχουν συνδέσει τη σοκολάτα με τις δύσκολες μέρες του μήνα. Βοηθάει όμως στην πραγματική ζωή;

Χμ, ναι και όχι. Έχεις απόλυτο δίκαιο όταν ισχυρίζεσαι πως τη ζητά ο οργανισμός σου αλλά αυτό δεν σημαίνει πως μπορεί να σε «γιατρέψει».
Στην πραγματικότητα, το σώμα σου δεν έχει ανάγκη από σοκολάτα αλλά από έναν συνδυασμό ασβεστίου, ζάχαρης και υδατανθράκων τα οποία εμπεριέχονται σ’ αυτήν. Κι αφού η σοκολάτα τα έχει όλα εννοείται πως θα την προτιμήσεις!

Έχεις την τάση να ζητάς τη σοκολάτα κατά τις πρώτες μέρες της περιόδους σου λόγω των υψηλότερων επιπέδων ορμονών στο σώμα. Αυτές οι ορμόνες προκαλούνται απ’ την αύξηση της ινσουλίνης, η οποία στη συνέχεια οδηγεί σε χαμηλά επίπεδα σακχάρου στο αίμα.

Στην πραγματικότητα η σοκολάτα που λιγουρεύεσαι μπορεί να προκαλέσει περισσότερους σωματικούς πόνου ακόμα κι αν σε ανακουφίζει απ’ τη συναισθηματική σου δυσφορία.

Η σοκολάτα περιέχει ένα διεγερτικό που ονομάζεται theobromine και το οποίο μπορεί περιστασιακά να οδηγήσει σε αυξημένο πόνο και δυσφορία.

Τα καλά νέα είναι πως μπορείς να το ισορροπήσεις. Μπορείς να επιλέξεις μαύρη σοκολάτα αντί για σοκολάτα γάλακτος. Ναι πρέπει να την κάνεις αυτή τη θυσία (μην τα θες όλα δικά σου).

Η μαύρη σοκολάτα μπορεί να χαλαρώσει τους μύες σου ενώ περιέχει επίσης μαγνήσιο, ωμέγα-3 και ωμέγα-6 λιπαρά οξέα. Όλα αυτά θα ανεβάσουν τη διάθεσή σου και θα σε ανακουφίσουν.

Δεν υπάρχει καμία επιστημονική απόδειξη ότι η σοκολάτα μπορεί να μειώσει τον πόνο αλλά υπάρχουν πολλοί λόγοι να πιστεύουμε πως η σοκολάτα έχει ευεργετική δράση στο μυαλό και στην ψυχολογία μας. Κι εμείς ως γυναίκες έχουμε έναν λόγο παραπάνω για την καταναλώνουμε!

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved