Έχεις βρει το τέλειο μαξιλάρι και δεν το αλλάζεις με τίποτα, σκέφτεσαι. Το αγόρασες μια φορά, έδωσες καλά χρήματα και με αυτό θα ζήσεις για πάντα. Σωστά; Λάθος! Πότε πρέπει ν’ αλλάξεις μαξιλάρι; Πώς θα καταλάβεις ότι έχει έρθει η ώρα να επενδύσεις σε ένα καινούργιο;

Έχεις το αγαπημένο σου μαξιλάρι και χωρίς αυτό νιώθεις ότι δεν μπορείς να κοιμηθείς. Ταιριάζει τέλεια με το κεφάλι σου και σε βολεύει. Αλλά θα μπορούσε αυτό το μαξιλάρι να είναι η αιτία εκείνων των ενοχλητικών καθημερινών πονοκεφάλων και της βουλωμένης μύτης;

Η απάντηση δυστυχώς, είναι ναι! Αλλά πότε πρέπει ν’ αλλάξεις μαξιλάρι; Πότε πρέπει να αντικαταστήσεις το παλιό και να βρεις ένα νέο αγαπημένο;

Πιασμένος αυχένας

Ξυπνάς και νιώθεις πως ο αυχένας είναι λίγο πιασμένος, λίγο σφιχτός. Υποφέρεις μέρα με τη μέρα και σκέφτεσαι πως φταίει η κακή στάση σώματος. Φταίει και αυτό αλλά ίσως φταίει και το μαξιλάρι σου.

Μετά από τόσα χρόνια, το μαξιλάρι έχει χάσει το αρχικό του σχήμα. Με την καθημερινή χρήση και την πάροδο του χρόνου, προκαλείται ζημιά στα πούπουλα του μαξιλαριού, στις συνθετικές ίνες και παύει να θυμίζει αλλά και να λειτουργεί όπως στην αρχή.

Πότε πρέπει ν' αλλάξεις μαξιλάρι

unsplash/Priscilla Du Preez

Μπορεί ορισμένοι να θέλουν το μαξιλάρι να είναι πιο φλατ, αλλά ίσως είναι καλύτερο να έχεις μια καλύτερη στήριξη του αυχένα καθώς κοιμάσαι, διαφορετικά μπορεί να οδηγήσει σε ανυπόφορους πονοκεφάλους την επόμενη μέρα.

Πώς θα πλύνεις τα μαξιλάρια σου; (Bonus τρικ για να είναι για πάντα λευκά!) 

Έχεις αλλεργίες

Κάθε φορά που γυρνάς το μαξιλάρι από την άλλη μπορεί να δημιουργείται ένα μικρό… σύννεφο σκόνης, το οποίο σίγουρα δεν βοηθά με τις αλλεργίες. Μπορεί να είσαι αλλεργικός στα ακάρεα σκόνης που κρύβονται στο μαξιλάρι.

Τα μαξιλάρια μπορεί να παγιδεύουν τη σκόνη κι άλλους μικροοργανισμούς  χωρίς να το αντιλαμβάνεσαι αλλά που σε κάνουν να ξυπνάς με βουλωμένη μύτη!

Κι όλη αυτή η σκόνη από μόνη της κάνει κακό στην υγεία σου ενώ μόνο η σκέψη της μας προκαλεί… φαγούρα!

Πότε ήταν η τελευταία φορά που αγόρασες μαξιλάρι;

Ούτε που μπορείς να θυμηθείς! Μήπως το μαξιλάρι σου έχει γίνει τελείως φλατ, έχει “σπάσει” λίγο σε ένα σημείο και δεν θυμίζει σε τίποτα… μαξιλάρι; Έχεις ξεχάσει πότε το αγόρασες;

Πότε πρέπει ν' αλλάξεις μαξιλάρι

unsplash/Shirish Suwal

Το National Sleep Foundation συνιστά να αλλάζουμε το μαξιλάρι μας κάθε δύο χρόνια. Και ποιος το κάνει; Ελάχιστοι! Πες αντίο στο παλιό σου μαξιλάρι, ήρθε η ώρα να το αποχωριστείς και να πάρεις ένα καινούργιο.

Για το καλό της υγείας σου!

Διαβάστε επίσης:

Οι πιο εύκολοι και οικονομικοί τρόποι για να καθαρίσεις το στρώμα σου!

Photo: unsplash/Sarah Boudreau