Πρόσεξες όλα τα άλλα σημεία και κάηκες στο… κεφάλι; Έτσι θα το αντιμετωπίσεις!

LIKE US ON FACEBOOK

Μπορεί να ήσουν απόλυτα προσεκτικός με τη χρήση του αντηλιακού και να μην έκανες τα συνήθη λάθη, όμως, δεν πρόσεξες κάτι… Και αυτό είναι το να προστατέψεις το κεφάλι σου.

Και τώρα έχεις ένα κόκκινο απ’ την ήλιο κρανίο μέσα από το τριχωτό του κεφαλιού σου. Αν κάηκες στο κεφάλι, υπάρχουν και πάλι λύσεις!

Ορίστε τι μπορείς να κάνεις για να το θεραπεύσεις γρήγορα αλλά και τι πρέπει να προσέξεις από εδώ και πέρα για να μην την ξαναπατήσεις, έχοντας πάντα στο μυαλό σου πως δεν πρέπει να ξεχνάς να βάζεις αντηλιακό σ’ όλα τα απαραίτητα σημεία του σώματός σου.

Τι να κάνεις για γρήγορη θεραπεία

Φρόντισε να ενυδατώνεις συχνά την περιοχή για ν’ ανακουφίζεσαι από τον πόνο και το κάψιμο. Μια ειδική αλοιφή με φυσικά συστατικά, όπως η αλόη, είναι ό,τι πρέπει. Μπορείς να βρεις διάφορα τέτοιου τύπου προϊόντα στα φαρμακεία. Εφάρμοσε την αλοιφή στις περιοχές που έχουν καεί λίγο πριν κοιμηθείς. Το πρωί λούσου με χλιαρό νερό και ένα σαμπουάν που να μην περιλαμβάνει σε καμία περίπτωση οινόπνευμα.

Επειδή το δέρμα σου σ’ εκείνη την περιοχή είναι «πληγωμένο», απόφυγε να πλησιάζεις πολύ το πιστολάκι και την βούρτσα κοντά στη ρίζα.

Τι πρέπει να προσέξεις την επόμενη φορά που θα βγεις στην παραλία

Για να μην ξαναπάθεις φρόντισε να φοράς πάντα ένα καπέλο που να σε προστατεύει κατάλληλα όσο είσαι στον ήλιο, αλλά και να εφαρμόζεις αντηλιακό στο δέρμα του κεφαλιού σου που εκτίθεται στον ήλιο. Οι δερματολόγοι συνιστούν για εκείνο το σημείο ένα αντηλιακό με δείκτη προστασίας 30 ή και περισσότερο.

Πρέπει να το ανανεώνεις κάθε 2 ώρες, όπως κάνεις με το αντηλιακό στο πρόσωπο και το σώμα σου.

Πότε πρέπει να επισκεφτείς το γιατρό

Συμβουλέψου το δερματολόγο ή τον γιατρό σου εάν έχεις φουσκάλες και πολύ πόνο στο τριχωτό της κεφαλής, αν έχεις πυρετό ή το ηλιακό έγκαυμα επιδεινώνεται αντί να γίνεται καλύτερα.

Διάβασε κι αυτό:

Δες πώς θα αποφύγεις το ξεφλούδισμα μετά την ηλιοθεραπεία

Photo: Getty Images
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved