Προϊόντα με ημερομηνία λήξης που αγνοείς…Αγνοείς τόσο ότι τα προϊόντα αυτά λήγουν όσο και την ημερομηνία που δεν μπορείς να τα χρησιμοποιείς γιατί μπορεί να αποβούν επικίνδυνα για την υγεία σου. Και η λίστα περιλαμβάνει πολλά προϊόντα που θα σε αφήσουν έκπληκτο!

Κι ενώ νομίζεις πως διαρκούν για μια ζωή κι έχεις το κεφάλι σου ήσυχο, αυτά τα προϊόντα με ημερομηνία λήξης σημαίνει ότι ΔΕΝ μπορείς μετά απ’ αυτήν την ημερομηνία να τα χρησιμοποιείς. Για κάποιο λόγο υπάρχει αυτή η ετικέτα με την ημερομηνία που επιμένεις να αγνοείς.
Εσύ πόσο καιρό έχεις τα παρακάτω προϊόντα;

Ας δούμε μερικά απ’ τα προϊόντα με ημερομηνία λήξης που σίγουρα τα έχεις στο σπίτι:

Μπαχαρικά -2 χρόνια 

valeria_aksakova / Freepik

Άσχημα τα νέα για σένα που αγαπάς τα μπαχαρικά και κάνεις συλλογή απ’ τα πιο σπάνια είδη. Πρέπει να ανανεώνεις τις “προμήθειες” σου κάθε 2 χρόνια γιατί μετά χάνουν και τη γεύση τους!

Αθλητικά παπούτσια -6 μήνες

Αν “λιώνεις” τα αθλητικά σου στο τρέξιμο και στο γυμναστήριο, τότε χαλάνε πολύ πιο γρήγορα απ’ όσο νομίζεις. Τα αθλητικά σου αντέχουν 6 μήνες αν τα χρησιμοποιείς πολύ τακτικά για τη γυμναστική σου.

Σακουλάκια για τσάι -6 μήνες

Θυμάσαι που πήρες εκείνο το τσάι γιατί πονούσε ο λαιμός σου; Το έχεις από πέρυσι το Χειμώνα και δεν μπορείς τώρα να το χρησιμοποιήσεις ξανά. Κρατάνε μόνο για 6 μήνες.

Πετσέτες- 3 χρόνια

Ποιος είπε ότι οι πετσέτες δεν έχουν ημερομηνία λήξης; Φυσικά και έχουν! Απ’ τη στιγμή που τα πλένεις τακτικά και σε υψηλές θερμοκρασίες “χαλάνε”. Πρέπει κάθε 3 χρόνια να τις αλλάζεις!

Χτένα- 1 χρόνος

Ακόμα και η χτένα ανήκει στα προϊόντα με ημερομηνία λήξης. Ακόμα κι αν την πλένεις τακτικά πρέπει να την αλλάζεις κάθε 1 χρόνο!

Μαξιλάρια – 2 με 3 χρόνια

Ούτε τα μαξιλάρια δεν είναι για πολύ. Ακόμα κι αν έχεις αναπτύξει μια ιδιαίτερη σχέση με το μαξιλάρι σου, πρέπει μετά από 2 χρόνια να το αποχωριστείς γιατί αναπτύσσεται σκόνη και μικρόβια στο εσωτερικό του. Δεν θες να το διακινδυνέψεις.

Σφουγγάρι- 2 εβδομάδες

wavebreakmedia / Freepik

Κι όμως. Πρέπει να πας γρήγορα σπίτι ν’ αλλάξεις το σφουγγάρι σου. Γιατί μετά από δύο εβδομάδες “λήγει”!

Τώρα γνωρίζεις πως υπάρχουν προϊόντα με ημερομηνία λήξης και ξέρεις τι πρέπει να κάνεις!

Photo: aopsan / Freepik