Πρέπει να σκεπάζεσαι μόνο με μια κουβέρτα κι αυτός είναι ο (απίστευτος) λόγος!

LIKE US ON FACEBOOK

Έχεις κάνει μια μίνι κούρα ομορφιάς πριν πας για ύπνο, έχεις βάλει τις πυτζάμες σου και είσαι έτοιμη να κοιμηθείς. Ξαπλώνεις σκεπάζεσαι με πάπλωμα και κουβέρτα και περιμένεις να σε πάρει ο ύπνος. Τα κάνεις όλα λάθος! Ή σχεδόν όλα.

Καλά κάνεις και σκεπάζεσαι με κουβέρτα, αλλά πρέπει να σκεπάζεσαι μόνο με ΜΙΑ κουβέρτα και δεν το λέμε εμείς αλλά το λένε οι ειδικοί. Γιατί; Γιατί δεν πρέπει να ζεσταίνεσαι υπερβολικά όταν πέφτεις για ύπνο.

Πρέπει να σκεπάζεσαι με κουβέρτα ειδικά με τις χαμηλές θερμοκρασίες αλλά δεν πρέπει να το παρακάνεις. Όταν είσαι έτοιμος να κοιμηθείς, το σώμα σου ετοιμάζει από μόνο του τη θερμοκρασία, ρίχνει τη θερμοκρασία κι επομένως δεν είναι πολύ καλή ιδέα να πας στο κρεβάτι σε ένα πολύ ζεστό δωμάτιο και κάτω από πολύ ζεστά σκεπάσματα.

Η θερμοκρασία του δωματίου έχει μεγάλη σημασία και θα πρέπει να κυμαίνεται από τους 18 μέχρι και τους 20 βαθμούς για να μπορείς φυσικά να κοιμηθείς πιο εύκολα. Ένας ακόμη τρόπος να διατηρήσεις τη θερμοκρασία του δωματίου είναι να κοιμάσαι με την πόρτα ανοιχτή.

σκεπάζεσαι με κουβέρτα

Getty Images

Μια έρευνα η οποία δημοσιεύτηκε από την Indoor Air: International Journal of Indoor Environment and Health, εξέτασε μια ομάδα από υγιείς ενήλικες και τις συνήθειες ύπνου τους για 5 βράδια. Όσοι κοιμόντουσαν με την πόρτα ανοιχτή έκαναν καλύτερο και πιο ποιοτικό ύπνο, χωρίς να ξυπνούν κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ όσοι κοιμόντουσαν με την πόρτα κλειστή ξυπνούσαν κατά τη διάρκεια του ύπνου.

Μεταξύ άλλων, η ανοιχτή πόρτα βοηθά στην καλύτερη κυκλοφορία του αέρα μέσα στο σπίτι.

Πώς αλλιώς μπορείς να ρυθμίσεις τη θερμοκρασία; Απόφυγε το ντουζάκι πριν πας για ύπνο. Γιατί; Γιατί μπορεί ένα ζεστό μπανάκι να σε χαλαρώνει πριν τον ύπνο, αλλά μπορεί να λειτουργήσει και εναντίον σου.

Για να κοιμηθείς το σώμα πρέπει να χαμηλώσει τη θερμοκρασία του κι έτσι ένα ζεστό μπάνιο δεν βοηθά σε αυτό. Μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου δύο ώρες πριν πας για ύπνο.

Γιατί και ο καλός ύπνος, θέλει την προετοιμασία του…

Διαβάστε επίσης:

Οι πιο περίεργοι λόγοι για να κοιμηθείς γυμνός απόψε!

Photo: OMAR SHAMSUDDIN/GETTY IMAGES
Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved