Πώς να πίνεις περισσότερο χωρίς να… σε “πιάνει”;

LIKE US ON FACEBOOK

Τις γιορτές το αλκοόλ ρέει άφθονο κι εσύ μπορεί να το ρίξεις… έξω, να πιεις και ένα ποτηράκι παραπάνω. Γιορτές είναι λες! Πώς να πίνεις χωρίς να μεθάς; Σου έχουμε όλα τα tips!

Γίνεται να πίνεις χωρίς να μεθάς, γίνεται αν ακολουθήσεις μερικούς χρυσούς κανόνες. Γιατί ναι, και το ποτό έχει τους κανόνες του. Μπορείς να το απολαύσεις αλλά πάντα με μέτρο γιατί μην ξεχνάς δεν υπάρχει τίποτα χειρότερο από το hangover το επόμενο πρωί!

Για να αποφύγεις όλα αυτά τα δυσάρεστα, για να μην έχεις πονοκέφαλο, ζαλάδες, για να μην έχεις μερικά “κενά” στη μνήμη σου αλλά και για να μπορείς να πιεις ένα ποτηράκι παραπάνω, υπάρχουν μερικά tips που θα σε βοηθήσουν.

Πώς να πίνεις χωρίς να μεθάς; Δώσε προσοχή!

Πρόσεξε το στομάχι σου

Όταν ξέρεις πως θα πας σε ένα πάρτι ή απλά θα κάνεις την καθιερωμένη σου έξοδο το βράδυ Σαββάτου, τότε προετοιμάσου κατάλληλα και κυρίως προετοίμασε το στομάχι σου μερικές ώρες πριν.

Το φαγητό όχι μόνο θα αποτρέψει τα hangovers, αλλά θα σου δώσει και την ενέργεια που χρειάζεσαι το βράδυ, ενώ θα μπορείς να πιεις και ένα ποτηράκι παραπάνω και να σκέφτεσαι καθαρά!

Είναι σημαντικό το στομάχι σου να μην είναι άδειο, αλλά να έχεις ένα δείπνο πλούσιο σε πρωτεΐνες, ώστε να βοηθήσεις και το πεπτικό σου σύστημα αλλά να μειώσεις και τα επίπεδα του αλκοόλ.

Αν δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις το βραδινό σου, μπορείς να φας ένα αυγό ή ένα αβοκάντο ή έναν συνδυασμό και των δύο.

Πώς να πίνεις χωρίς να μεθάς

Πάρτο πιο χαλαρά

Βρες τον ρυθμό σου! Μην ξεχνάς ότι είναι ποτό και όχι ένα ποτήρι με νερό… Το ποτό δεν είναι μια πίστα που πρέπει να τερματίσεις γι΄αυτό να είσαι πιο συγκρατημένος.

Ο χρόνος που χρειάζεται το ήπαρ για να μεταβολίσει το αλκοόλ από το σύστημα είναι περίπου ένα ποτό ανά ώρα έως και 1,5 ώρα! Να το έχεις κατά νου!

Προσοχή στο ποτό που πίνεις

Δεν είναι όλα τα ποτά το ίδιο δυνατά και αυτό το γνωρίζεις ήδη, όπως γνωρίζεις πως δεν πρέπει να “ανακατεύεις” πολλά μαζί γιατί έτσι σίγουρα θα μεθύσεις πιο γρήγορα.

Παράλληλα, μεθάς πιο γρήγορα όταν συνδυάζεις το ποτό σου με ένα αναψυκτικό, παρόλο που εσύ δεν το καταλαβαίνεις!

αποχή απ' το αλκοόλ

Νεράκι, νεράκι, νεράκι

Μην το ξεχνάς! Μην περιμένεις μέχρι το σώμα σου να σου δώσει τα πρώτα σημάδια ότι είσαι αφυδατωμένος. Είναι σημαντικό μαζί με το ποτό να πίνεις και πολύ νερό και να παραμένεις ενυδατωμένος.

Έτσι, θα μπορείς να πιεις και το ένα ποτηράκι παραπάνω που θέλεις, ενώ το πρωί δεν θα σηκωθείς με πονοκέφαλο.Το πολύ, πολύ… να επισκεφτείς την τουαλέτα αρκετές φορές κατά τη διάρκεια της νύχτας. Μικρό το κακό!

Κάνε ένα διάλειμμα έξω!

Όταν πίνεις μέσα σε ένα ζεστό περιβάλλον με πολλούς ανθρώπους γύρω σου, τότε τα πράγματα χειροτερεύουν. Όχι μόνο θα πιεις περισσότερο αλλά θα νιώσεις ότι είσαι μεθυσμένος, ενώ η θερμοκρασία μέσα στο δωμάτιο, αυξάνει την πίεση του αίματος και αφυδατώνεσαι.

Πώς να πίνεις χωρίς να μεθάς

Getty Images

Πρέπει να κάνεις ένα διάλειμμα. Είναι σημαντικό να βγεις για 5 λεπτά έξω από το μαγαζί, να πάρεις λίγο καθαρό, κρύο αέρα. Το έχει ανάγκη το σώμα σου και θα δεις πως αμέσως θα νιώσεις καλύτερα.

Και μην ξεχνάς! Όσο μεγαλώνεις, τόσο πιο αργά το σώμα σου αποβάλλει το αλκοόλ, που σημαίνει πως πίνεις πιο γρήγορα και μεθάς πιο εύκολα. Και αυτή η μέθη σου φεύγει πιο δύσκολα! Πιείτε υπεύθυνα!

Διαβάστε επίσης:

Φαγητό μετά το ποτό; Ξέρουμε ακριβώς πόσες θερμίδες θα πάρεις!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved