Τη μισούμε όλες, την θεωρούμε εχθρό μας και προσπαθούμε συνέχεια να την διώξουμε από πάνω μας. Όμως, γίνεται να υπάρχουν προβλήματα υγείας από την κυτταρίτιδα που τόσο μισούμε; 

Δίνεις έμφαση συνεχώς στο πώς θα φύγει και δεν θα φαίνεται πια η κυτταρίτιδα στο σώμα σου, αλλά δεν έχεις σκεφτεί αν υπάρχουν προβλήματα υγείας από την κυτταρίτιδα και πώς δημιουργούνται. Δεν σημαίνει, βέβαια, ότι είναι σοβαρά, όμως η κυτταρίτιδα μάλλον δεν είναι τόσο αθώα, όσο θα ήθελες.

Τι συμβαίνει, λοιπόν, με την κυτταρίτιδα;

Η κυτταρίτιδα έχει στοιχεία του μεταβολικού συνδρόμου, που αφορά έναν στους τέσσερις Έλληνες και αποτελεί ένδειξη για τον διαβήτη και τα καρδιαγγειακά νοσήματα.

Το μεταβολικό σύνδρομο σχετίζεται άμεσα με την παχυσαρκία και την έλλειψη σωματικής άσκησης, πράγμα που φέρνει επιπτώσεις και στην εξωτερική εμφάνιση με την δημιουργία της κυτταρίτιδας.

Όπως έχει αναφέρει ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εταιρείας Διαβήτη, Μεταβολικού Συνδρόμου και Παχυσαρκίας (ESODIMESO) και διευθυντής Α’ Παθολογικής Κλινικής Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, Σωτήριος Αδαμίδης, η θεραπεία ή η μείωση της κυτταρίτιδας περνά μέσα από τη θεραπεία του μεταβολικού συνδρόμου, που έχει ως επίκεντρο μια υγιεινή, ισορροπημένη, μεσογειακού τύπου διατροφή και καθημερινή γυμναστική.

Για να αντιμετωπιστεί πιο αποτελεσματικά η κυτταρίτιδα, η κάθε γυναίκα μπορεί να κάνει μια εξέταση του μεταβολικού προφίλ, με σκοπό να προσδιοριστούν τόσο τα αίτια, όσο και το στάδιο της κυτταρίτιδας. Έτσι, θα αντιμετωπιστούν καλύτερα οι μεταβολικές και ενδοκρινικές διαταραχές που κρύβονται πίσω από την κυτταρίτιδα.

Το μεταβολικό σύνδρομο είναι ουσιαστικά το «σύνδρομο αντίστασης στην ινσουλίνη» ή «σύνδρομο Χ» και είναι μία ομάδα παραγόντων κινδύνου που αυξάνουν την πιθανότητα εμφάνισης διαβήτη και καρδιακής νόσου στον άνθρωπο. Οι γυναίκες με περιφέρεια μέσης πάνω από 88 εκατοστά και οι άντρες με πάνω από 100 εκατοστά αντίστοιχα διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο μεταβολικού συνδρόμου. Αυτό δεν σημαίνει ότι η κυτταρίτιδα θα σου δημιουργήσει όλα αυτά τα προβλήματα. Όμως η πρόληψη είναι το καλύτερο που έχεις να κάνεις.

Διάβασε ακόμα:

Η μοναδική συνταγή κατά της κυτταρίτιδας!

nensuria / Freepik