Για κάποιους ανθρώπους είναι καθημερινό φαινόμενο… Ποιο; Το να ξυπνούν το πρωί και να νιώθουν έναν έντονο πόνο στον αυχένα, ο οποίος μάλιστα σε μερικές περιπτώσεις δεν επιτρέπει τον λαιμό να γυρίσει με ευκολία προς όλες τις κατευθύνσεις.

Ο πόνος στον αυχένα είναι απ’ τους πιο κοινούς πόνους του σώματος κι έχει συμβεί στους περισσότερους, αν όχι σ’ όλους από εμάς. Φυσικά, όταν βρίσκεσαι σ’ αυτή την κατάσταση δεν ξέρεις τι να κάνεις και απλά εύχεσαι να ερχόταν ένα μαγικό χέρι και να σου εξαφάνιζε τον πόνο!

Μαγικό χέρι δεν μπορούμε να σου βρούμε, αλλά βρήκαμε τον πιο σύντομο τρόπο για να σταματήσεις τον πόνο στον αυχένα!

Σύμφωνα με την εργοφυσιολόγο, Allynh Kakuk, υπάρχει ένας τρόπος για να εξαφανίσεις τον πόνο στον αυχένα μέσα σε 60 δευτερόλεπτα!

Διάβασε τα βήματα κι απλά ακολούθησέ τα:

  • Βρες το ακριβές σημείο που σε πονάει. Αν το σημείο που σε πονάει είναι δεξιά στον αυχένα ή δεξιά πάνω στην πλάτη, τότε βάλε το δεξί σου χέρι στην περιοχή. Αν είναι στην αριστερή πλευρά, βάλε το αριστερό σου χέρι.
  • Βρες με τα δάχτυλά σου τον «κόμπο» και πίεσέ τον με σταθερή πίεση. Αν σε πονέσει, μην σταματήσεις. Είναι φυσιολογικό να πονάς, αλλά θα πρέπει να είναι ένας πόνος που είναι ανεκτικός, αν σε πονάει έντονα απλά σταμάτα! Αν δεν φτάνεις το σημείο όπου πονάς με το χέρι σου, πήγαινε παράλληλα σ’ έναν τοίχο και πίεσε μια μπάλα του τένις στο σημείο.
  • Γύρισε ελαφρά το κεφάλι σου προς την αντίθετη κατεύθυνση και λύγισέ το λίγο διαγώνια, σαν να προσπαθείς ν’ αγγίξεις με το πηγούνι σου τη μασχάλη σου!
  • Κάνε ξανά τη διαδικασία για περίπου 20 φορές. Τέλος, τέντωσε τα χέρια σου και τον αυχένα σου όσο πιο πολύ μπορείς!

Εννοείται πως αν ο πόνος επιμείνει ή παρουσιάσεις κάποιον έντονο, ξαφνικό πόνο, πρέπει να επικοινωνήσεις άμεσα με τον γιατρό σου,

Δες εδώ ποιες καθημερινές σου συνήθειες βλάπτουν την σπονδυλική σου στήλη.

Διαβάστε ακόμα:

Πώς να αντιμετωπίσεις τον πόνο στη μέση