Ας μιλήσουμε για τους οργασμούς…Υποτίθεται πως πρέπει να είναι απολαυστικοί, να τους απολαμβάνεις και να νιώθεις ωραία μετά. Υποτίθεται γιατί αυτό δεν ισχύει πάντα. Πονάς μετά το σεξ; Σίγουρα θα υπάρχει λόγος. Και ο πόνος μετά από έναν οργασμό είναι ο πιο ενοχλητικός.

Αν πονάς μετά το σεξ ή κυρίως αν νιώθεις κράμπες μετά από κάθε οργασμό, τότε μην αγχώνεσαι γιατί δεν είσαι ούτε η πρώτη ούτε η τελευταία. Πολλά περίεργα συμβαίνουν στο σώμα μας, μετά από κάθε οργασμό.

Και μερικοί πονούν και αυτό μόνο ευχάριστο δεν είναι. Και ναι, αναφερόμαστε σε αυτές τις ενοχλητικές κράμπες που μπορεί να νιώθεις μετά από έναν οργασμό.

Γιατί μπορεί να πονάς μετά από έναν οργασμό;

Υπάρχει συγκεκριμένος όρος για αυτόν τον πόνο που ονομάζεται dysorgasmia, που σημαίνει πόνος μετά από έναν οργασμό.

Για τις γυναίκες αυτός ο πόνος μετά από έναν οργασμό, μοιάζει με αυτόν που βιώνεις όταν έχεις περίοδο. Νιώθεις αυτόν τον πόνο στο ευαίσθητο σημείο σου ή χαμηλά στην πλάτη.

Η μήτρα σου είναι ένας μυς που…. “συμμετέχει” σε κάθε οργασμό. Όπως κάθε άλλος μυς στο σώμα σου που όταν γυμνάζεται νιώθεις μια δυσφορία, αυτό μπορεί να συμβαίνει και στη μήτρα σου.

Ωστόσο, σε μερικές περιπτώσεις, μια υποκείμενη γυναικολογική κατάσταση μπορεί να προκαλεί αυτόν τον πόνο ή τις κράμπες μετά το σεξ, όπως είναι η κύστη στις ωοθήκες, ενδομητρίωση κ.α..

Τι μπορείς να κάνεις σε αυτήν την περίπτωση; Σίγουρα δεν μπορείς να ζήσεις με αυτό αλλά πρέπει να επισκεφτείς τον γυναικολόγο σου, καθώς στις περισσότερες περιπτώσεις είναι κάτι που μπορείς να αντιμετωπίσεις.

Αν έχεις κάποια φλεγμονή, τότε με την κατάλληλη αγωγή μπορείς το αντιμετωπίσεις και να απολαύσεις ξανά το σεξ. Μην το αφήνεις και μην σου περνά απαρατήρητο. Οποιαδήποτε αλλαγή παρατηρείς στο σώμα σου θα πρέπει να την ελέγχεις.

Διαβάσετε επίσης:

Τι είναι η αδενομύωση; Και γιατί πρέπει να το ξέρουν όλες οι γυναίκες

Photo: Unsplash/Annie Spratt