Υπάρχουν πολλά είδη πόνων στο ανθρώπινο σώμα. Αλλά κανένας από αυτούς δεν είναι τόσο ψηλά λίστα από τον πονόδοντο! Μπορεί να μην είσαι φαν της επίσκεψης στον οδοντίατρο (ποιoς είναι άλλωστε..) αλλά ένας πονόδοντος μπορεί να εξελιχθεί στον μεγαλύτερό σου εφιάλτη. «Ακόμη και αν το δόντι σου πονά, η επίσκεψη στον οδοντίατρο δεν μπορεί να αναβληθεί», όπως τονίζει χαρακτηριστικά ο Bobbi Stanley, οδοντίατρος του Stanley Dentistry.

Ωστόσο, κάποιες θεραπείες για τον πονόδοντο μπορούν να σε βοηθήσουν κατά τη διάρκεια αυτής της οδυνηρής περιόδου πριν από το ραντεβού με τον γιατρό. Γι’αυτό, λοιπόν, αυτοί είναι οι 5 απλοί τρόποι να σταματήσεις τον πονόδοντο σύμφωνα με την εμπειρία μας!

Στάματα τον πονόδοντο με παυσίπονα

Τροποι να σταματησεις τον πονοδοντο

Προφανώς και τα παυσίπονα βοηθάνε, αυτό όλοι το γνωρίζαμε. Επειδή μειώνουν τη φλεγμονή, μπορούν να μειώσουν τον πόνο που αισθάνεσαι. Αυτό, όμως, δεν σημαίνει πως πρέπει να αναβληθεί το ραντεβού στον οδοντίατρο. Ούτε η συνεχής κατανάλωση παυσίπονων θεωρείται καλό διότι ενδέχεται να παρασυρθούμε και να νομίζουμε πως ο πονόδοντος πάει καλύτερα.

Δοκίμασε gel με βενζοκαΐνη

τρόποι ν ασταματησεις έναν πονοδοντο

Αυτό το gel βοηθάει στο μούδιασμα των πόνων στο στόμα. Λειτουργεί καλύτερα στα ούλα γύρω από το πονεμένο δόντι παρά στο ίδιο το δόντι λέει ο Δρ. Stanley. Απλά μην πάρεις την συνιστώμενη ποσότητα που αναγράφεται στη συσκευασία, διότι το μούδιασμα στο στόμα και στα δόντια ενδέχεται να σε δυσκολέψει να φας.

Η πατροπαράδοτη κρύα κομπρέσα

τροποι να σταματησεις πο

Το πρώτο πράγμα που θα σκεφθεί κάποιος που έχει πονόδοντο είναι να πάρει μια κρύα κομπρέσα και να την τοποθετήσει στο ακριβές σημείο του πόνου. Εξάλλου το κρύο θα μειώσει το πρήξιμο και θα απαλύνει τον πόνο εν μέρει.

Γιατί όχι και τσάι;

Τροποι να σταματησεις τον πονοδοντο

Οι περισσότεροι από μας σίγουρα δεν γνωρίζαμε πως οι ευεργετικές ιδιότητες του τσαγιού επεκτείνονται και στην ελάφρυνση του πονόδοντου. Ειδικότερα, αφού μπει το σακουλάκι τσαγιού με άρωμα μέντα σε ζεστό νερό, στη συνέχεια το περίσσευμα του νερού με γεύση του τσαγιού τοποθετείται στην κατάψυξη. Αφού είναι πλέον κρύο, τοποθετείται στα ούλα για 20 λεπτά. Η μενθόλη που έχει η μέντα μπορεί να βοηθήσει στον ενοχλητικό πόνο.

Γαρυφαλέλαιο για όσους δεν γνωρίζουν

τροποι να σταματησεις πονοδοντο

Το γαρύφαλλο για πολλούς που δεν ξέρουν περιέχει φυσικό αναλγητικό που ονομάζεται ευγενόλη, η οποία θα βοηθήσει και θα προσφέρει μία προσωρινή λύση μέχρι να αντιληφθεί ο γιατρός τι συμβαίνει.

Αν κάποιοι από μας που μπορεί να έχουμε πονόδοντο, αναλογιστούμε την χρησιμότητα των καθημερινών πραγμάτων, θα αντιληφθούμε πως με εύκολες και έξυπνες κινήσεις μπορούμε να ελαφρύνουμε, αν όχι σταματήσουμε τον πονόδοντο. Το μόνο που αρκεί είναι να έχουμε τσάι, γαρύφαλλο ή παυσίπονα στο σπίτι μας. Αυτοί είναι απλοί τρόποι να σταματήσεις τον πονόδοντο.