Όσα πρέπει να γνωρίζεις για την κρίσιμη «σχέση» σου με την τουαλέτα!

LIKE US ON FACEBOOK

Η σχέση μας με την τουαλέτα είναι λίγο περίεργη και για πολλούς ζόρικη.Η αλήθεια είναι πως αυτή η σχέση είναι πολύ σημαντική για την υγεία μας αλλά και για τη ζωή μας.

Πολλοί λένε ότι πρέπει να πηγαίνεις τουλάχιστον μια φορά την ημέρα, άλλοι ότι ο καφές σε βοηθάει ενώ οι γυναίκες ισχυρίζονται πως τις δύσκολες μέρες πηγαίνουν πιο συχνά στο «μέρος». Τελικά τι απ όλα αυτά ισχύει, τι είναι καλό και τι όχι;

Δεν υπάρχει κάποιος νόμος που να λέει πως πρέπει να πηγαίνεις μια φορά την ημέρα

ANDREY POPOV/SHUTTERSTOCK

Κατά μέσο όρο οι άνθρωποι πηγαίνουν τουαλέτα μια με δύο φορές την ημέρα αλλά υπάρχουν και αυτοί που πηγαίνουν κάθε μέρα. Απ’την άλλη υπάρχουν άνθρωποι που δεν πηγαίνουν τουαλέτα για μια, δύο ή και τρεις μέρες. Αν νιώθεις καλά, αν δεν πονάει το στομάχι σου τότε δεν χρειάζεται να ανησυχείς!

Το να είσαι συνεπής στο ραντεβού σου είναι καλό

Το να είσαι συνεπής στο ραντεβού σου με την τουαλέτα σημαίνει ότι έχεις ένα υγιές πεπτικό σύστημα. Αλλά και πάλι μην ανησυχείς αν δεν είσαι τόσο τακτικός. Μπορείς να πηγαίνεις τουαλέτα οποιαδήποτε ώρα σου έρθει, αλλά οι ειδικοί έχουν παρατηρήσει πως οι άνθρωποι πηγαίνουν τουαλέτα το πρωί! «Οι περισσότεροι τρώνε ένα βαρύ γεύμα το απογευματάκι, κι επομένως το πρώτο πράγμα που άνουν το πρωί είναι να πάνε τουαλέτα» αναφέρει η ειδικός Schnoll-Sussman.

Αν μετά από κάθε γεύμα πηγαίνεις τουαλέτα δεν είναι απαραίτητα κακό

PIYAPONG SAYDUANG/GETTY IMAGES

Αν με το που τρως το μεσημεριανό ή το βραδινό σου τρέχεις στο «μέρος» είναι σαν το πεπτικό σου σύστημα να μην μεγαλώνει ποτέ. Αυτή την τάση έχουν τα μωρά και για μερικούς ανθρώπους αυτή η συνήθεια τους ακολουθεί σε όλη τους τη ζωή.  Μπορεί να μην είναι ιδανικό το να πηγαίνεις κατευθείαν τουαλέτα ωστόσο δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας. Ωστόσο, αν κάθε φορά μετά το φαγητό αυτή η εμπειρία στην τουαλέτα δεν είναι ιδιαίτερα ευχάριστη, τότε πρέπει να κλείσεις ένα ραντεβού με τον γιατρό.

Ο καφές σε βοηθάει πραγματικά

Δεν είναι μύθος, λοιπόν! Ο καφές όντως σε βοηθάει να πας τουαλέτα. Και αυτό γιατί η καφεΐνη διεγείρει το έντερο. Λειτουργεί σαν φάρμακο! Γι’ αυτό πολλοί άνθρωποι με την πρώτη τους γουλιά, τρέχουν στο «μέρος»!

Περίοδος και τουαλέτα πάνε χεράκι-χεράκι

Σίγουρα ως γυναίκα το έχεις προσέξει και έχεις αναρωτηθεί το γιατί. Η περίοδος σημαίνει κράμπες, φούσκωμα και περισσότερες επισκέψεις στην τουαλέτα και αυτό έχει να κάνει με τις ορμόνες.
Οι επιστήμονες θεωρούν πως επειδή οι ορμόνες που απελευθερώνονται προκαλούν συσπάσεις στη μήτρα και μερικές φορές εισέρχονται στα έντερα και προκαλούν επίσης συστολή.

Η τεχνική έχει σημασία

JEHSOMWANG/GETTY IMAGES

Αν προσπαθείς και δεν βλέπεις αποτέλεσμα, άλλαξε τεχνική! Οι επιστήμονες αναφέρουν πως οι άνθρωποι που αντιμετωπίζουν δυσκολίες σε αυτό το κομμάτι, μπορούν να βάλουν έναν μικρό κουβά και να ακουμπήσουν εκεί πάνω τα πόδια τους. Δοκίμασέ το!

Πάρε όλο τον χρόνο που χρειάζεσαι

OJOGABONITOO/GETTY IMAGES

Διάβασε μια εφημερίδα, παίξε λίγο με το κινητό. Αν είσαι απ’ τους γρήγορους τότε είσαι τυχερός. Αν όχι, φρόντισε να αποσπάσεις την προσοχή σου με κάτι άλλο. Αν όντως αντιμετωπίζεις μεγάλες δυσκολίες και πόνο κάθε φορά που επισκέπτεσαι την τουαλέτα, τότε καλύτερα να πας σε έναν γαστρεντερολόγο.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved