Όλοι κάνουμε αυτά τα λάθη στο ντους και επιβαρύνουμε την υγεία μας!

LIKE US ON FACEBOOK

Αναρωτιέσαι τι μπορεί να πάει στραβά την ώρα που κάνεις μπάνιο, ενώ είσαι μέσα στα αφρόλουτρα και στα σαμπουάν και πώς μπορούν όλα αυτά να βλάψουν την υγεία σου. Κι, όμως, αυτά τα λάθη στο ντους τα κάνουμε όλοι και πρέπει να σταματήσουμε.

Το πρόβλημα είναι ότι τα λάθη στο ντους, την ώρα που εσύ χαλαρώνεις κάτω απ’ το νεράκι και απολαμβάνεις το μπανάκι σου, έχεις ορισμένες ανθυγιεινές συνήθειες που βλάπτουν την υγεία σου κι εσύ δεν το αντιλαμβάνεσαι.

Ποια είναι αυτά τα λάθη  στο ντους που όλοι κάνουμε;

Πλένεις το πρόσωπό σου

Είναι πολικό βολικό να πλένεις το πρόσωπό στο ντους αλλά αυτό δεν κάνει καλό στην επιδερμίδα σου. Η υψηλή θερμοκρασία στο νερό με την οποία επιλέγεις να πλένεις το πρόσωπό σου, δεν είναι ό,τι καλύτερο! Το δέρμα σου είναι πολύ ευαίσθητο και το ζεστό νερό το βλάπτει!

Δεν πλένεις τα πόδια σου

λάθη στο ντους

depostiphotos

Θεωρείς πως δεν είναι απαραίτητο να πλένεις τα πόδια σου αφού είσαι μέσα στο νερό και στο αφρόλουτρο. Το πρόβλημα είναι ότι επειδή τα πόδια σου βρέχονται, δεν σημαίνει ότι καθαρίζονται κιόλας. Είναι σημαντικό να πλένεις τακτικά τα πόδια σου και όχι απλώς να τα βρέχεις! Το αξίζουν!

Δεν αντικαθιστάς το σφουγγαράκι συχνά πυκνά!

Κάθε πότε αλλάζει το σφουγγαράκι που έχεις στο μπάνιο; Σίγουρα όχι τόσο συχνά, όσο πρέπει. Αν αφήνεις για μήνες το σφουγγαράκι στο μπάνιο είναι μια πολύ καλή ευκαιρία να αναπτυχθούν βακτήρια και μούχλα. Κι αν δεν το βλέπεις, δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει. Τι μπορείς να κάνεις; Να το αλλάζεις πιο συχνά και θα καταλάβεις τη διαφορά!

Χρησιμοποιείς παλιά ξυραφάκια

λάθη στο ντους

depositphotos

Ακόμα μια κακή συνήθεια είναι ότι χρησιμοποιείς το ίδιο ξυραφάκι ξανά και ξανά. Εκτός του ότι το ξυραφάκι δεν κάνει τη δουλειά του σωστά μετά τις πολλές χρήσεις (που αυτό είναι το λιγότερο), είναι εξαιρετικά επικίνδυνο γιατί μπορεί να μολυνθείς. Παράλληλα, αφήνεις το ξυραφάκι σου στο μπάνιο, όπου επίσης μπορεί να αναπτυχθεί πολύ εύκολα μούχλα. Καλύτερα να το αφήνεις σε πιο ξηρό περιβάλλον.

Bonus: Το λάθος που κάνεις μετά το μπάνιο

Κι αφού έκανες το μπανάκι σου ξεχνάς κάτι σημαντικό! Την ενυδατική. Το ζεστό νερό ξεραίνει το δέρμα σου και είναι σημαντικό κάθε φορά μετά το ντους να βάλεις την ενυδατική σου. Είναι τόσο σημαντικό, όσο το να κάνεις μπάνιο!

Ένα γρήγορο τεστάκι σου αποκαλύπτει αν τηρείς τους κανόνες υγιεινές. Τολμάς να το κάνεις;

Διαβάστε επίσης:

Η κάθε άσχημη μυρωδιά στο σώμα σου κάτι μαρτυρά!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved