Όλα όσα ο γυναικολόγος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις

LIKE US ON FACEBOOK

Εντάξει, όλες μας ξέρουμε ότι κάθε χρόνο πρέπει να προγραμματίζουμε έστω μια επίσκεψη στον γυναικολόγο. Όχι βασικά πρέπει, αλλά επιβάλλεται. Όμως, υπάρχουν κάποια πράγματα που θα βελτιώσουν ακόμα περισσότερο την υγιεία της ευαίσθητης περιοχής σου.

Ο γυναικολογικός έλεγχος είναι το Α και το Ω για την υγεία της γυναίκας. Εκτός από την επίσκεψη που πρέπει να κάνεις, οπωσδήποτε, κάθε χρόνο έπειτα την πρώτη σου σεξουαλική επαφή υπάρχουν πράγματα που ο γυναικολόγος σου θέλει να σταματήσεις να κάνεις.

Να αγοράζεις προϊόντα που δεν χρειάζεσαι

Σταμάτα να αγοράζεις προϊόντα για την υγιεινή της περιοχής σου. Ο κόλπος έχει μια λεπτή βλεννώδη μεμβράνη με τέλεια μικροβιακή ισορροπία και όταν την ενοχλείς, αυξάνεις τον κίνδυνο των λοιμόξεων.

Μην αποφεύγεις το σεξ πριν την ημέρα της ωορρηξίας ή της γονιμοποίησης

Προσπαθείς να συλλάβεις; Μην συγκρατείσαι από την σεξουαλική επαφή μέχρι την μεγάλη μέρα (είτε αυτή είναι η ημέρα της ωορρηξίας, είτε η μέρα της σπερματέγχυσης. Σπερματέγχυση είναι για τα ζευγάρια που περνούν από θεραπεία γονιμότητας). Έρευνες δείχνουν ότι η συχνή εκσπερμάτιση οδηγεί σε καλύτερη ποιότητα σπέρματος και αυτό οδηγεί σε υγιέστερη εγκυμοσύνη.

Μην καθαρίζεις τον κόλπο σου

Αυτό είναι ένα τεράστιο όχι για τους ειδικούς. Μην αντιμετωπίζεις τον κόλπο σου έτσι, άφησε το να κάνει την φυσική του διαδικασία. Εκτός και αν υπάρχει κάποιο ιατρικό θέμα ή ζήτημα υγιείας που πρέπει να αντιμετωπιστεί. Ο κόλπος κάνει εξαιρετική δουλειά να διατηρεί το PH ισορροπημένο και να καθαρίζεται μόνο του.

Να κρατάς τα προβλήματα για τον εαυτό σου

Σταμάτα να περιμένεις την ετήσια επίσκεψή σου για να του πεις αυτά που σε απασχολούν. Όπως όλες οι καλές σχέσεις, έτσι και η σωστή επικοινωνία με τον γυναικολόγο σου είναι το κλειδί. Μην κάθεσαι να ανησυχείς για τίποτα, ακόμα και αν σου φαίνεται κάτι μικρό. Ειδικά αν πρόκεται για πόνο ή ενόχληση. Κάλεσε τον ή κλείσε ένα ραντεβού για να του πεις τι συμβαίνει.

Να μην προσέχεις στο σεξ

Το να τραβηχτεί ο άντρας κατά την διάρκεια του σεξ δεν είναι μέθοδος αντισύλληψης. Τα προσπερματικά υγρά μπορούν να περιέχουν κύτταρα σπέρματος και αυτό να οδηγήσει σε εγκυμοσύνη. Επίσης μπορεί να περιέχουν σεξουαλικά μεταδιδώμενα νοσήματα. Να είσαι πιο προσεκτική, είναι για το καλό της υγείας σου.

Δεν τον ενδιαφέρουν τα αξύριστα σου πόδια

Ο γυναικολόγος σου σίγουρα δεν ασχολείται με κάτι τέτοιο. Σταμάτα να ντρέπεσαι.

Μην ντρέπεσαι να μιλήσεις για τίποτα

Το να μιλάς για την σεξουαλική σου ζωή και για υγρά μπορεί να είναι κάπως περίεργο. Μην φοβάσαι να μιλήσεις για πόνο ή δυσφορία κατά την διάρκεια του σεξ ή και για διαρροή ούρων. Ο γυναικολόγος σου θα ασχοληθεί για να σε βοηθήσει. Αν η απάντηση που ακούσεις είναι «δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω» τότε ψάξε κάπου αλλού.

Να ακυρώνεις το ραντεβού γιατί είναι η μέρα του μήνα

Τις περισσότερες φορές, η ποσότητα του αίματος δεν μπορεί να εμποδίσει τον γιατρό να συλλέξει τα κύτταρα για ένα τεστ ΠΑΠ. Εάν η αιμορραγία είναι πολύ βαριά, τότε θα μπορούσε να είναι ένα ζήτημα, αλλά μην βιαστείς να ακυρώσεις το ραντεβού. Πάρε τηλέφωνο τον γιατρό και συζήτησέ το μαζί του.

Διαβάστε επίσης:

Δωρεάν γυναικολογικές εξετάσεις σε όλη την χώρα

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved