Αυτές είναι οι βιταμίνες που πρέπει να παίρνεις στα 20 και στα 30 ή αλλιώς όταν πια δεν μπορείς να κάνεις ό,τι θέλεις χωρίς αυτό να έχει επιπτώσεις στον οργανισμό σου.

Οι περισσότερες γυναίκες στην ηλικία των 20 και των 30 τείνουν να μην προσέχουν τη διατροφή τους όσο θα έπρεπε και αυτό μπορεί να ευθύνεται στο ότι δεν έχουν τον απαραίτητο χρόνο.

Παρόλα αυτά, όταν δεν τρώμε σωστά είναι πιθανότερο να ανακαλύψουμε κάποια έλλειψη βιταμίνης στον οργανισμό μας, την οποία θα πρέπει να εντάξουμε στη διατροφή μας είτε μέσω των τροφίμων που τις συναντάμε είτε μέσω συμπληρωμάτων διατροφής. Για τη δεύτερη περίπτωση, πάντα είναι καλό να συμβουλευόμαστε πρώτα τον γιατρό μας.

Βιταμίνες που πρέπει να παίρνεις στα 20 και στα 30:

Βιταμίνη D για καλύτερο ανοσοποιητικό σύστημα

Η Βιταμίνη D ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα ενώ συμβάλλει και στην εξισορρόπηση των ορμονών. Μάλιστα, οι ειδικοί αναφέρουν ότι συνήθως έχουμε έλλειψη Βιταμίνης D κατά τη διάρκεια του Χειμώνα.

Ασταξανθίνη για λαμπερή επιδερμίδα

Η ασταξανθίνη ανήκει στα καροτενοειδή και έχει αντιοξειδωτική δράση. Έχει αρκετά οφέλη για την υγεία, καθώς βοηθάει στην υγεία της καρδιάς, απαλύνει τους πόνους των αρθρώσεων ενώ μας χαρίζει και λαμπερή επιδερμίδα.

Pexels/Ylanite Koppens

Ιχθυέλαιο για πνευματική συγκέντρωση

Οι ειδικοί συνιστούν το ιχθυέλαιο για περιόδους εξετάσεων, αλλά και όταν νιώθεις κουρασμένη και δεν μπορείς να συγκεντρωθείς. Τα ωμέγα-3 λιπαρά οξέα στα ιχθυέλαια, είναι αναγκαία για υγεία του εγκεφάλου, ενώ είναι κι αυτά που αυξάνουν τη συγκέντρωση.

Βιταμίνη B12 για την αναιμία

Όλες οι βιταμίνες του συμπλέγματος Β είναι ιδιαίτερα ωφέλιμες για τον ανθρώπινο οργανισμό. Η Β12 βοηθάει στη θεραπεία διάφορων μορφών αναιμίας, καθώς διατηρεί την ομαλή αναπαραγωγή του αίματος. Παράλληλα, η Β9, το φολικό ή φυλλικό οξύ είναι ακόμη μια σημαντική βιταμίνη για τις γυναίκες, καθώς είναι αυτή που συμβάλλει στην ανάπτυξη του μητρικού ιστού κατά την εγκυμοσύνη.

Photo: Unsplash/Raul Petri