Συνήθως μιλάμε για τα συμπτώματα της αφυδάτωσης και πως πρέπει να πίνουμε περισσότερο νερό. Αυτή τη φορά, θα σου πούμε τους τρόπους για να καταλάβεις πως έχεις πιει αρκετό νερό και είσαι υγιής!

Κι ενώ όταν νιώθεις ότι διψάς, είσαι ήδη αφυδατωμένος, όταν δεν νιώθεις την ανάγκη να πιεις νερό; Ποιοι είναι τρόποι για να καταλάβεις ότι είσαι ενυδατωμένος και έχεις πιει όσο νερό πρέπει;

Έχουμε όλα τα “συμπτώματα” για να το καταλάβεις και να σταματήσεις να ανησυχείς!

Ποιοι είναι οι τρόποι για να καταλάβεις ότι είσαι ενυδατωμένος

Τσέκαρε τα ούρα σου

Ο καλύτερος τρόπος για να καταλάβεις ότι έχεις πιει αρκετό νερό, είναι να κοιτάξεις το χρώμα των ούρων σου. Όπως εξηγούν οι ειδικοί αν έχεις πιει αρκετό νερό, τότε τα ούρα σου θα είναι ένα απαλό κίτρινο κι επομένως δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αν, όμως, το χρώμα είναι πιο σκούρο, τότε το σώμα σου έχει ανάγκη από νερό ASAP.

Πόσο συχνά επισκέπτεσαι την τουαλέτα

Αν πηγαίνεις στο μέρος αρκετά συχνά και τα ούρα σου έχουν το απαλό κίτρινο χρώμα, τότε είσαι ενυδατωμένος και υγιής. Αν δεν επισκέπτεσαι τόσο συχνά το μέρος και δεν έχεις αυτήν την ανάγκη, τότε χρειάζεσαι νερό.

Εκτός από νερό μπορείς να καταναλώσεις μερικά φρούτα, έναν χυμό ή ένα τσάι.

τρόποι για να καταλάβεις ότι είσαι ενυδατωμένος

Τσίμπα το δέμα σου

Ένας περίεργος τρόπος για να καταλάβεις αν είσαι ενυδατωμένος ή όχι είναι η ελαστικότητα του δέρματος σου. Μπορείς να τσιμπήσεις το δέρμα σου στο χέρι, αν συνειδητοποιήσεις ότι είναι ελαστικό τότε είσαι αρκετά ενυδατωμένος και δεν χρειάζεται να αγχώνεσαι. Αν το δέρμα σου είναι πιο άκαμπτο, τότε ήρθε η ώρα να πιεις λίγο νεράκι!

Δώσε βάση στην αναπνοή σου

Η κακή αναπνοή μπορεί να είναι μια ένδειξη ότι χρειάζεσαι περισσότερο νερό διότι δεν έχεις αρκετό σάλιο. Αν δεν έχεις αρκετό σάλιο, τα βακτήρια στο στόμα σου προκαλούν την κακή αναπνοή. Αν δεν έχεις τέτοιο θέμα, τότε είσαι σε καλό δρόμο.

Έτσι θα αναγκάσεις τον εαυτό σου να πιει περισσότερο νερό!

Διαβάστε επίσης:

Η υπερβολική ποσότητα απ’ αυτά τα τρόφιμα, σε βλάπτει!

Photo: Pexels/Daria Shevtsova