Οι πιο… περίεργοι τρόποι για να προστατευτείς απ’ τα μικρόβια στο σπίτι!

LIKE US ON FACEBOOK

Υπάρχουν μερικά πράγματα τον Χειμώνα που δύσκολα μπορείς να αποφύγεις. Και ένα από αυτά είναι τα μικρόβια που σε κάνουν να αρρωσταίνεις. Ποιοι είναι οι τρόποι να προστατευτείς απ’ τα μικρόβια στο σπίτι;

Όχι, δεν θα σου πούμε τους κλασικούς τρόπους να αερίζεις τον χώρο, να ανοίγεις τις κουρτίνες και να πλένεις κάθε λίγο και λιγάκι τα χέρια σου, πράγματα που πραγματικά βοηθάνε. Ποιοι είναι οι πιο περίεργοι τρόποι να προστατευτείς απ’ τα μικρόβια στο σπίτι;

Υπάρχει τρόπος να τα αποφύγεις και να είσαι υγιής και τουλάχιστον στο σπίτι σου που εξαρτάται από εσένα, μπορείς να τα εφαρμόσεις. Κάτι που δυστυχώς δύσκολα μπορείς να κάνεις στο γραφείο ή σε άλλους χώρους.

Ποιοι είναι οι τρόποι να προστατευτείς απ’ τα μικρόβια στο σπίτι;

Φτιάξε έναν χώρο για τους… άρρωστους

Τι εννοούμε με αυτό; Φυσικά, δεν εννοούμε να αποκλείσεις από το σπίτι τον συγκάτοικο ή τον καλό σου που είναι άρρωστοι. Αλλά αντί να κρατάς την αναπνοή σου κάθε φορά που ο καλός σου βήχει ή φτερνίζεται, μπορείς να κάνεις κάτι άλλο.

Για παράδειγμα, μπορείς να περιορίσεις τον χώρο και ο καλός σου να μπορεί να βήχει με την ησυχία του σε μια συγκεκριμένη “ζώνη” που θα δημιουργήσετε. “Κουλό”; Πολύ, αλλά θα εμποδίσει τα μικρόβια να εξαπλωθούν παντού!

Μάθε στα παιδιά να… φτερνίζονται σωστά

Με το φτέρνισμα μπορεί να μεταδοθούν πολύ εύκολα τα μικρόβια και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλεις. Κάθε φορά που το παιδί σου φτερνίζεται πρέπει να το μάθεις να το κάνει σωστά. Δηλαδή; Να βάζει το χέρι του μπροστά ή να χρησιμοποιεί ένα χαρτομάντιλο.

Κοιμήσου νωρίς

Ακόμη ένας τρόπος για να βοηθήσεις το σώμα σου να πολεμήσει αυτά τα μικρόβια είναι να ξεκουραστείς αρκετά. Έτσι, λοιπόν, είναι σημαντικό να πέσεις νωρίς για ύπνο ειδικά όταν νιώθεις το σώμα σου περίεργο.

Είναι σημαντικό να κοιμάσαι τουλάχιστον 7 με 9 ώρες ώστε να ξεκουράζεσαι και να βοηθήσεις τον οργανισμό σου.

Ευκάλυπτος στο μπάνιο

Τοποθέτησε στο μπάνιο σου έναν φρέσκο ευκάλυπτο ή βάλε μερικές σταγόνες από το αιθέριο έλαιο ευκαλύπτου την ώρα που κάνεις μπάνιο. Όλη αυτή η ατμόσφαιρα σε βοηθά να χαλαρώσεις, αποβάλλει το άγχος ενώ το φυτό έχει αντιβακτηριακές και αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες.

Και η ατμόσφαιρα στο μπάνιο σου σίγουρα θα γίνει καλύτερη.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο «κακό» είναι να καθόμαστε στο κρεβάτι με τα ρούχα που φοράμε έξω;

Photo:GUILLE FAINGOLD/STOCKSY
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved