Οι περίεργοι θόρυβοι που κάνει το σώμα σου και πρέπει να τους ακούς!

LIKE US ON FACEBOOK

Το σώμα σου κάνει διάφορους θορύβους και πρέπει να τους ακούς γιατί ορισμένες φορές μπορεί να είναι ενοχλητικές! Οι θόρυβοι στο σώμα που πρέπει να ακούς!

Άκου το σώμα σου… Πόσες φορές έχεις ακούσει αυτή τη “συμβουλή”; Πάρε ένα λεπτό και δώσε προσοχή για να καταλάβεις τους ήχους στο σώμα σου.

Οι θόρυβοι στο σώμα που πρέπει να δίνεις σημασία

Θόρυβος στα αυτιά σου

Φυσικά, υπάρχουν δύο όργανα για να ακούς! Αλλά μερικές φορές ακούς έναν περίεργο, ενοχλητικό θόρυβο.

Όταν αυτό συμβαίνει, πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό. Ένας μικρός παλμός που ακούς στο αυτί, μπορεί να είναι σημάδι υψηλής πίεσης του αίματος. Μετά την εξέταση, ο γιατρός θα μπορεί να σου πει αν είναι κάτι ανησυχητικό ή όχι και να σου δώσει τη σωστή θεραπεία.

Αν ακούς κάτι σαν σφύριγμα ή ένα σχεδόν μόνιμο βουητό, τότε πρόκειται για εμβοές, κάτι που είναι αρκετά κοινό. Αυτή η κατάσταση που επηρεάζει το ακουστικό νευρικό σου σύστημα και θα πρέπει να εξεταστεί από κάποιον ωτορινολαρυγγολόγο.

θόρυβοι στο σώμα

Ένα σφύριγμα όταν αναπνέεις

Ακούς ένα μικρό σφύριγμα κάθε φορά που εισπνέεις και εκπνέεις; Αυτός ο ήχος μπορεί να είναι ένα σημάδι ότι οι ανώτεροι αεραγωγοί περιορίζονται. Μια ιατρική εξέταση μπορεί να καθορίσει αν πρόκειται για λοίμωξη των πνευμόνων, για άσθμα ή πιθανή βρογχιολίτιδα στα μωρά.

Προσοχή! Αυτός ο θόρυβος μπορεί επίσης, να είναι ένα προειδοποιητικό σημάδι ότι ένα βρέφος έχει καταπιεί κάτι που δεν θα έπρεπε, το οποίο εμποδίζει το αναπνευστικό σύστημα. Τότε πρέπει γρήγορα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο.

Τα σημεία που το σώμα αποθηκεύει το στρες!

“Κρακ” στις αρθρώσεις

Οι αρθρώσεις συχνά “τρίζουν” όταν το υγρό σε αυτές αντικαθίσταται. Συνήθως, ο λόγος δεν είναι ανησυχητικός. Ωστόσο, όταν ο ήχος γίνεται ολοένα και πιο συχνός και πιο δυνατός και εφόσον συνοδεύεται και από πόνο, θα πρέπει να επισκεφτείς τον γιατρό.

Ειδικά όταν φτάσεις στη δεκαετία του ’40, είναι σημαντικό να κάνεις τις εξετάσεις σου ώστε να αποκλείσεις την πιθανότητα αρθροπάθειας.

θόρυβοι στο σώμα

Photo: unsplash/Andrei Lazarev

Όταν το στομάχι σου δεν κάνει κανέναν…. θόρυβο

Το στομάχι είναι λογικό να κάνει θορύβους και να γουργουρίζει. Θα πρέπει να ανησυχήσεις αν το πεπτικό σου σύστημα δεν κάνει κανένα θόρυβο!

Είναι απολύτως φυσιολογικό το στομάχι να γουργουρίζει, να “τρεμοπαίζει”, να κάνει κι άλλους θορύβους, οι οποίοι ορισμένες φορές μπορεί να είναι ενοχλητικοί.

Η σιωπή είναι αυτή που πρέπει να σε ανησυχεί καθώς μπορεί να είναι προειδοποιητικό σημάδι ενός εντερικού προβλήματος. Ιδιαίτερα εάν αντιμετωπίζεις επίσης, πόνο, κράμπες, ναυτία, εμετό και χρόνια δυσκοιλιότητα.

Αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι έχεις μια εντερική απόφραξη και πρέπει να δράσεις αμέσως.

Διαβάστε επίσης:

Πόσο υγιές είναι το σώμα σου; Κάνε τα tests των 30 δευτερολέπτων!
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved