Ένας άντρας όταν αρχίζει να εμφανίζει θέματα τριχόπτωσης, αρχίζει να νιώθει άβολα. Φαντάσου για τις γυναίκες πόσο επώδυνο είναι να βλέπουν τα μαλλιά τους να αρχίζουν να πέφτουν.

Δεν νομίζω ότι υπάρχει κάτι χειρότερο από το να βουρτσίζεις τα μαλλιά σου, και ξαφνικά να βλέπεις πάνω στην βούρτσα και στο πάτωμα τα μαλλιά σου. Θα έχεις αναρωτηθεί συχνά γιατί πέφτουν τα μαλλιά μου; Εδώ είναι οι 5 πιο σοβαροί λόγοι που προκαλούν τριχόπτωση και τι να κάνεις για να το αντιμετωπίσεις.

Η αλήθεια είναι πως όλες μας πρέπει να χαλαρώσουμε. Ο μέσος άνθρωπος χάνει περίπου 60 με 70 τρίχες την ημέρα. Αλλά αν νιώθεις ότι η τριχοπτωσή σου είναι πιο έντονη από τον μέσο όρο, τότε πρέπει να ψάξεις περαιτέρω τι συμβαίνει.

Τα μαλλιά σου δεν τα αφήνεις να ξεκουραστούν ποτέ

Μήπως χρησιμοποιείς την ισιωτική συνέχεια; Μήπως είσαι αφοσιωμένη στο ξανθό πλατινέ; Το ξέρεις, πιο καλά από όλους, ότι όλα αυτά τα προϊόντα είναι βαριά για το μαλλί σου. Με λίγα λόγια, το καταστρέφουν, τους κάνουν ψαλίδα και πολλές φορές τα καίνε. Το βασικό σημάδι για να καταλάβεις ότι έχεις ταλαιπωρήσει αρκετά τα μαλλιά σου, είναι ότι θα βρίσκεις τρίχες σου στον νιπτήρα που δεν θα είναι στο μήκος των μαλλιών σου.

Επιδιόρθωση:

Ξεκίνα να χρησιμοποιείς προϊόντα που δεν καταστρέφουν τα μαλλιά και δεν περιέχουν χημικά. Γίνε πιο προσεκτική με την τρίχα σου. Μπορεί τώρα να μην το καταλαβαίνεις αλλά στο μέλλον θα δεις ότι θα μετανιώσεις που δεν τα σεβάστηκες και δεν τα περιποιήθηκες με καλύτερο τρόπο.

Έχεις θυρεοειδή

Και ο υποθυρεοειδισμός και ο υπερθυρεοειδισμός μπορεί να οδηγήσουν σε ξαφνική τριχόπτωση. Σε αυτές τις περιπτώσεις μπορεί όμως να μην χάνεις τρίχες μόνο από τα μαλλιά σου, αλλά και από τα φρύδια σου και τις βλεφαρίδες σου. Βασικά, όταν ο θυρεοειδής δεν λειτουργεί όπως πρέπει, μπορεί να καταστρέψει τις ορμόνες σου που βοηθούν τα μαλλιά σου να μακραίνουν γρήγορα.

Επιδιόρθωση:

Πήγαινε αμέσως σε έναν ενδοκρινολόγο. Μόλις φτιάξεις τις ορμόνες σου, ακολουθώντας την κατάλληλη θεραπεία, το πρόβλημά σου θα λυθεί. Μπορείς να βοηθήσεις την κατάσταση αποκτώντας και πιο υγιεινές συνήθειες.

Είσαι πολύ αγχωμένη

Μήπως δουλεύεις πολύ; Μήπως χώρισες πρόσφατα; Μήπως ήσουν άρρωστη και δεν έχεις αναρρώσει πλήρως; Όλες αυτές οι καταστάσεις προκαλούν τριχόπτωση.

Τα κακά νέα είναι ότι αυτή η τριχόπτωση μπορεί να διαρκέσει από βδομάδες μέχρι και μήνες. Ο τρόπος να το σταματήσεις, είναι να ηρεμήσεις και να αποβάλλεις το άγχος.

Επιδιόρθωση:

Βρες ένα καινούργιο χόμπι. Πήγαινε για ένα κοκτέιλ. Άλλαξε παραστάσεις. Μην παθαίνεις εμμονές και εξελίσου πνευματικά

Μόλις γέννησες

Να σου ζήσει αρχικά. Λόγω του πάρτι ορμονών που βίωσε το σώμα σου θα βιώσεις πολλές αλλαγές. Μια από αυτή την αλλαγή είναι και η τριχόπτωση. Μην ανησυχείς φάση του οργανισμού είναι για να συνηθίσει την απότομη αλλαγή. Θα περάσει.

Επιδιόρθωση:

Το σώμα σου θα χρειαστεί 3 με 4 μήνες για να επανέλθει στην φυσιολογική του κατάσταση. Μόλις περάσει λίγο διάστημα, όλα θα αρχίσουν να λειτουργούν φυσιολογικά.

Έχεις πολυκυστικές ωοθήκες

Οι πολυκυστικές ωοθήκες μπορεί να είναι αίτιο τριχόπτωσης. Το σύνδρομο των πολυκυστικών καταστρέφει τις ορμόνες και παράγει πολύ τεστοστερόνη. Άλλα συμπτώματα του συνδρόμου αυτού είναι αύξηση βάρους, ακμή, ακανόνιστη περίοδος, έντονη τριχοφυΐα και προβλήματα γονιμότητας.

Επιδιόρθωση:

Εαν υποψιάζεσαι ότι έχεις το σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών, πήγαινε για εξέταση στον γυναικολόγο. Θα σου δώσει μια αγωγή και το πρόβλημα λύθηκε. Η αγωγή θα βοηθήσει και να γλιτώσεις από την τριχόπτωση.

Αν τίποτα από όλα αυτά δεν είναι η αιτία πήγαινε και συμβουλεύσου έναν δερματολόγο. Μπορεί να σου φαίνεται τρομακτικό, αλλά πρέπει να βρεις οπωσδήποτε τι σου προκαλεί την τριχόπτωση.

Διαβάστε επίσης:

Μήπως τελικά τα πολλά φρούτα βλάπτουν την υγεία σου;