Οι μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή είναι πολύ ενοχλητικές και οι περισσότερες γυναίκες θα υποφέρουν από μια μόλυνση τουλάχιστον μια φορά στη ζωή τους.

Οι μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή ορισμένες φορές είναι πιο συχνές και επαναλαμβάνονται. Πρέπει, λοιπόν, να δώσεις προσοχή και να μην αφήνεις αυτά τα θέματα υγείας στην τύχη τους.

Μερικές γυναίκες είναι πιο επιρρεπείς σε μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή κι αν είσαι από αυτές τις γυναίκες τότε υπάρχουν συγκεκριμένες παράμετροι που πρέπει να ελέγξεις και να δώσεις περισσότερη βάση.

Πού ευθύνονται οι επαναλαμβανόμενες μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή;

Μπορεί να μην είναι μόλυνση στην ευαίσθητη περιοχή

Αν βγάζεις μόνη σου τη διάγνωση, τότε μπορεί να είσαι λάθος. Είναι σημαντικό να επισκεφτείς έναν γυναικολόγο για να κάνει τη σωστή διάγνωση και να σου προτείνει την κατάλληλη θεραπεία.

Τις περισσότερες φορές μπορεί να είναι ένα άλλο είδος μόλυνσης, μπορεί να έχεις αλλεργία σε κάτι ή κάτι να ερεθίζει την ευαίσθητη περιοχή σου. Η διάγνωση από τον ειδικό είναι απαραίτητη.

Μπορεί να φταίει η φαρμακευτική αγωγή

Εάν ο γιατρός σου έχει συνταγογραφήσει μια σειρά αντιβιοτικών για να αντιμετωπίσεις μια λοίμωξη, τα χάπια μπορεί επίσης να έχουν “σκοτώσει” μερικά από τα “καλά βακτήρια” στο σώμα σου.

Αυτά τα βακτήρια είναι σημαντικά για να διατηρήσεις το φυσιολογικό pH της ευαίσθητης περιοχής σου. Αν πρέπει να λάβεις μια συγκεκριμένη αγωγή, τότε είναι σημαντικό να πάρεις και προβιοτικά για να εισάγεις περισσότερα σωστά βακτηρίδια στο σώμα σου.

Μπορεί να φταίνε εξωτερικοί παράγοντες

Οι μολύνσεις στην ευαίσθητη περιοχή μπορεί να οφείλονται σε εξωτερικούς παράγοντες όπως είναι συγκεκριμένα προφυλακτικά ή ακόμη και το σπέρμα, σαπούνια ή πλύσεις με συγκεκριμένα προϊόντα.

Πολλοί γυναικολόγοι αναφέρουν πως πρέπει να αποφεύγουμε τέτοια προϊόντα καθαρισμού για την ευαίσθητη περιοχή καθώς αυτή έχει το δικό της σύστημα για να καθαρίσει!

Μπορεί να φταίει το άγχος

Μπορεί οι ψυχολογικοί παράγοντες να επηρεάζουν την ευαίσθητη περιοχή σου.

Οι ειδικοί αναφέρουν πως το άγχος μπορεί να προκαλέσει διακυμάνσεις στα οιστρογόνα, γεγονός που μπορεί να προκαλέσει μολύνσεις. Οι μεταβολές στα επίπεδα των οιστρογόνων από κάποια χάπια, από την εγκυμοσύνη ή και την εμμηνόπαυση, μπορεί να οδηγήσουν στην ανάπτυξη μολύνσεων.

Μπορεί να φταίνε τα βρώμικα ρούχα

Ίσως πηγαίνεις στο γυμναστήριο και μετά ιδρώνεις και μένεις πολλές ώρες με ιδρωμένο εσώρουχο και ρούχα που στεγνώνουν πάνω σου. Τότε δημιουργείται ένα ζεστό και υγρό περιβάλλον, κατάλληλο για την ανάπτυξη μολύνσεων.

Αυτό μπορεί να συμβαίνει από τα ρούχα του γυμναστηρίου ή το μαγιό σου. Είναι σημαντικό να επιλέγεις βαμβακερά εσώρουχα και να τηρείς τους κανόνες υγιεινής!

Διαβάστε επίσης:

Προβλήματα υγείας που έχουν μόνο οι γυναίκες!

Photo: KITTISAK JIRASITTICHAI / EYEEM VIA GETTY IMAGES