Έχεις συνήθως τις κουρτίνες σου ανοιχτές ή κλειστές; Παίζει μεγάλο ρόλο στην υγεία σου! Τον Χειμώνα οι κουρτίνες σου κλείνουν πιο συχνά απ’ ό,τι το Καλοκαίρι καθώς βοηθούν να παραμείνει το σπίτι ζεστό.

Όμως, τελικά αποδεικνύεται ότι οι κλειστές κουρτίνες δεν είναι τόσο καλή ιδέα… Τουλάχιστον για την υγεία μας! Κατά τη διάρκεια της μέρας θα πρέπει να κρατάς ανοιχτές τις κουρτίνες και υπάρχει πολύ σημαντικός λόγος γι’ αυτό.

Κατά τη διάρκεια του Χειμώνα, συνήθως είναι σκοτάδι έξω την ώρα που σηκώνεσαι κι ετοιμάζεσαι να φύγεις για τη δουλειά κι επίσης είναι σκοτάδι όταν επιστρέφεις. Γι’ αυτό, είναι απόλυτα λογικό να κρατάς τις κουρτίνες της κρεβατοκάμαράς σου κλειστές καθ’ όλη τη διάρκεια της μέρας.

Ωστόσο, μια νέα έρευνα απ’ το Πανεπιστήμιο του Όρεγκον αποδεικνύει πως είναι πολύ καλύτερα ν’ ανοίγεις τις κουρτίνες κάθε πρωί.

Jennifer Esposito Window GIF - Find & Share on GIPHY

Βακτήρια

Σύμφωνα με τα ευρήματα των ερευνητών του αμερικανικού πανεπιστημίου, η πιθανότητα να κολλήσεις γρίπη αυξάνεται εάν κρατάς τις κουρτίνες κλειστές όλη την ημέρα.

Οι ερευνητές ισχυρίζονται ότι το φυσικό φως σκοτώνει ορισμένα βακτήρια που υπάρχουν στα δωμάτιά μας. Οι συνθήκες στους σκοτεινούς χώρους είναι ιδανικές γι’ αυτά τα βακτηρίδια, τα οποία επιβιώνουν και μας επηρεάζουν αρνητικά.

Για να καταλήξουν σε αυτά τα ευρήματα, οι ερευνητές δημιούργησαν έντεκα μικροσκοπικά δωμάτια τα οποία ήταν όμοια μεταξύ τους. Η μόνη διαφορά μεταξύ των δωματίων ήταν το ποσό του ηλιακού φωτός που έμπαινε μέσα στα δωμάτια.

Curtain GIF - Find & Share on GIPHY

Μετά από ενενήντα ημέρες, οι ερευνητές εξέτασαν τα δωμάτια.

Αυτό που διαπίστωσαν ήταν ότι το πιο σκοτεινό δωμάτιο είχε δύο φορές περισσότερα βακτήρια από ό, τι το δωμάτιο στο οποίο μπήκε περισσότερο φως!

Άνοιξες τις κουρτίνες του δωματίου σου πριν φύγεις σήμερα το πρωί απ’ το σπίτι; Αν όχι, μην ξεχάσεις να το κάνεις αύριο κι από εδώ και πέρα κάθε μέρα!

Δες τις συνήθειες που πρέπει να κόψεις για μια καλύτερη ποιότητα ζωής:

Συνήθειες που πρέπει να κόψεις άμεσα για μια καλύτερη ποιότητα ζωής