Ο καθένας έχει το δικό του πρόγραμμα ακόμη και όταν πρόκειται για το πότε θα κάνουν μπάνιο. Άλλοι προτιμούν να κάνουν το πρωί κι άλλοι το βράδυ, αλλά τελικά τι είναι καλύτερο; Αυτές είναι οι καλύτερες και χειρότερες στιγμές της ημέρας να κάνεις μπάνιο!

Το πότε κάνεις μπάνιο έχει περισσότερη σημασία για την υγεία σου από όσο νομίζεις. Ποιες είναι οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στιγμές της ημέρας να κάνεις μπάνιο;

Φυσικά, το μπάνιο είναι σημαντικό για την υγεία σου αλλά έχει σημασία και πότε το κάνεις ώστε να σε ωφελήσει και περισσότερο, τόσο στο δέρμα, τα μαλλιά όσο και στα γυναικολογικά σου θέματα.

Οι καλύτερες και ποιες οι χειρότερες στιγμές της ημέρας να κάνεις μπάνιο

Καλύτερη ώρα: Το πρωί

To πρωί είναι η καλύτερη στιγμή για να κάνεις μπάνιο για την υγεία σου. Μπορεί να εκτίθεσαι σε περισσότερη “βρωμιά” κατά τη διάρκεια της ημέρας αλλά το μπάνιο το πρωί είναι το καλύτερο για την υγεία σου.

Οι περισσότεροι άνθρωποι ιδρώνουν κατά τη διάρκεια της νύχτας κι επομένως το μπάνιο το πρωί είναι ό,τι καλύτερο. Ξεκινάς τη μέρα σου δυναμικά, σε ξυπνά και είναι ένα είδος meditation που μπορείς να κάνεις το πρωί.

Σου επιτρέπει να πάρεις μια βαθιά ανάσα πριν ξεκινήσεις μια δύσκολη μέρα και αυτομάτως σου ανεβάζει τη διάθεση, ακόμη κι αν είναι… Δευτέρα!

Χειρότερη ώρα: Κατά τη διάρκεια της ημέρας

To ντους κατά τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με τους ειδικούς, δεν σου κάνει καλό! Δεν έχεις πολλά οφέλη κι ενώ μπορεί να είναι αυτό που χρειάζεσαι για να σε αναζωογονήσει για να συνεχίσεις την ημέρα σου, από άποψη υγιεινής δεν έχει και πολλά να σου προσφέρει. Γιατί και πάλι θα εκτεθείς σε ένα σωρό μικρόβια και στην συνέχεια το βράδυ θα πέσεις για ύπνο.

Καλύτερη ώρα: Το βράδυ

Ασχέτως από τις προτιμήσεις και το πρόγραμμά σου, η καλύτερη ώρα για να κάνεις μπάνιο είναι το βράδυ.

Και αυτό γιατί μπορείς να ξαπλώσεις καθαρός και να ελαττώσεις την εξάπλωση των μικροβίων που πήρες κατά τη διάρκεια της ημέρας. Παράλληλα, ένα μπάνιο το βράδυ θα σε βοηθήσει να κοιμηθείς καλύτερα, καθώς ρυθμίζει με τον καλύτερο τρόπο τη θερμοκρασία του σώματός σου.

Φυσικά, ποτέ μα ποτέ μην κοιμηθείς με βρεγμένα μαλλιά.

Χειρότερη ώρα: Αν έχεις κάνει μπάνιο ήδη μια φορά

Το να κάνεις δύο φορές την ημέρα μπάνιο είναι εντάξει ειδικά όταν νιώθεις ότι υπάρχει ανάγκη. Αλλά πραγματικά χρειάζεται;

Όταν κάνεις μπάνιο πολύ συχνά, και περισσότερες από μια φορές, τότε αυτό μπορεί να επηρεάσει την υγρασία του σώματός σου και να απομακρύνει τα φυσικά έλαια. Και αυτό θα πρέπει να το έχεις κατά νου και να ενυδατώνεις πάντα το δέρμα σου μετά το μπάνιο.

Διαβάστε επίσης:

Τα προσωπικά αντικείμενα που δεν πρέπει να μοιράζεσαι με κανέναν!