Ψάχνεις το μυστικό της μακροζωίας;; Και όμως είναι μπροστά σου. Και δεν είναι ούτε η σωστή διατροφή ούτε η συνέπεια στην γυμναστική. Είναι το ποτό!

Το πιστεύεις, δεν το πιστεύεις έρευνα που έγινε διαπίστωσε ότι το ποτό στον οργανισμό σου κάνει καλό. Με ποιόν τρόπο;; Σου δίνει περισσότερα χρόνια για να ζήσεις.. Απίστευτο;; Και όμως, αληθινό.

Και δεν το λέμε εμείς, επειδή μας αρέσει να πίνουμε. Όχι, σε καμία περίπτωση. Η ανακάλυψη έγινε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας και ονομάζεται The 90+ Study. Μάλιστα οι έρευνες διήρκεσαν 15 χρόνια. Όλα ξεκίνησαν το 2003 στις ΗΠΑ.

Με το να αναλύουν τις καθημερινές συνήθειες 1.700 ανθρώπων κάτω των 90 ετών ανακάλυψαν ότι εκείνοι που έπιναν κάθε μέρα 2 ποτήρια κρασί ή μπύρα την ημέρα είχαν 18% λιγότερες πιθανότητες να πεθάνουν νέοι.

Το πιστεύεις ή όχι; Και όμως, και δεν το βγάζουμε από το μυαλό μας, ολόκληρο Πανεπιστήμιο το ερεύνησε, ποιοι είμαστε εμείς να το αμφισβητήσουμε;;

Βέβαια θα αναρωτιέσαι πως γίνεται αυτό. Αυτή είναι μια καλή ερώτηση που δεν έχει απάντηση. Σύμφωνα με την υπεύθυνο της έρευνας Δόκτωρ Claudia Kawas, «Δεν έχω κάποια εξήγηση για αυτό, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι με το να πίνεις με μέτρο βοηθάς στην μακροζωία σου». Τώρα μπορείς να την αμφισβητήσεις;; Ολόκληρη επιστήμονας το λέει, έφαγε τα νιάτα της πάνω στα θρανία.

Ε!! Μην το παρακάνεις. Με μέτρο. Δυο ποτηράκια την ημέρα είναι το κλειδί της επιτυχίας σου. Μην το ψάχνεις πολύ, βρήκες την λύση που έψαχνες, απλά θέλει μέτρο. Ξέρεις ότι η υπερβολική κατανάλωση ποτού προκαλεί πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ας πιούμε σε αυτό, στα πολλά χρόνια ζωής που έχουμε μπροστά μας!

Διαβάστε επίσης:

Φαγητό μετά το ποτό; Ξέρουμε ακριβώς πόσες θερμίδες θα πάρεις!

Credits: Patrick Schöpflin/ Unsplash