Οι περισσότερες γυναίκες αρνούνται να κοιμηθούν με σουτιέν. Η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει κανένας λόγος να νιώθουμε επιπλέον πίεση, όταν προσπαθούμε να χαλαρώσουμε και να ξεκουραστούμε. Υπάρχουν, όμως και εκείνες που δεν αποχωρίζονται το σουτιέν τους ούτε στον ύπνο τους.

Έρευνες έχουν δείξει κατά καιρούς ότι το να φοράμε συνεχώς σουτιέν συνδέεται με κινδύνους στην υγεία μας. Αρκετές μάλιστα απ’ αυτές συνδέουν το να φοράμε σουτιέν με τον καρκίνο του μαστού. Άλλες έρευνες από την άλλη, αναφέρουν ότι το σουτιέν μπορεί να αποτρέψει τη χαλάρωση του στήθους και ότι δεν είναι καθόλου επιβλαβές.

Είναι πραγματικά κακό να κοιμάσαι φορώντας σουτιέν;

Σ΄άρθρο του, το The Huffington Post, αναφέρει ότι η απάντηση στην πραγματικότητα είναι κάπως πιο ουδέτερη.

“Δεν υπάρχει σίγουρα καμία ένδειξη ότι όταν κοιμάσαι με σουτιέν είναι καλό ή κακό”, αναφέρει ο Amber Guth, MD, αναπληρωτής καθηγητής χειρουργικής και διευθυντής στο Ιατρικό Κέντρο NYU Langone.

“Η χαλάρωση ή η αλλαγή στο στήθος οφείλεται σε διάφορους παράγοντες: η εγκυμοσύνη και ο θηλασμός είναι οι πιο συνηθισμένες αιτίες, ταυτόχρονα με το χρόνο”.

Παράλληλα, έχει σημασία το πόσο καλά εφαρμόζει το σουτιέν που φοράς. Σύμφωνα με ένα άρθρο στο Cosmopolitan UK, ένα σουτιέν που σε σφίγγει περιορίζει τη ροή του αίματος και μπορεί να επηρεάσει το λεμφικό σύστημα. Ο Seth Rankin, ιδρυτής της ιδιωτικής GP αλυσίδας London Doctors Clinic, αναφέρει επίσης ότι:

Ένα σφιχτό σουτιέν μπορεί να περιορίσει τη ροή λεμφαδένων γύρω από τον μαστό και τη μασχάλη, εμποδίζοντας έτσι τη σωστή λειτουργία του συστήματος.

Τώρα αν θα φοράς ή όχι σουτιέν στον ύπνο σου, το αφήνουμε στη δική σου κρίση.

Διάβασε ακόμη τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με το σουτιέν

Προβλήματα με το σουτιέν που οι άντρες δεν θα καταλάβουν ΠΟΤΕ | Photos

Photo: STOCKSY