Πολλές φορές έχουμε αναφερθεί στο πόσο σημαντικό είναι το πρωινό γεύμα για να έχεις υγιές σώμα και οργανισμό. Συνήθως, όμως, μιλάμε για τα οφέλη που έχει το πρωινό στη φυσική σου κατάσταση. Μόλις διαβάσεις, όμως, αυτή την έρευνα για το πώς η παράλειψη του πρωινού συνδέεται με την υγεία σου, τότε ίσως αλλάξεις όντως άποψη.

Η παράλειψη του πρωινού έχει σοβαρές συνέπειες στην υγεία σου και συγκεκριμένα αυξάνει τον κίνδυνο για διαβήτη τύπου 2. Διάβασε παρακάτω τι ανακάλυψε νέα έρευνα σχετικά με το πρωινό.

παράλειψη του πρωινού

Σύμφωνα με την νέα έρευνα, όταν αποφεύγεις να φας πρωινό τουλάχιστον τέσσερις φορές την εβδομάδα, τότε έχεις 55% μεγαλύτερο ρίσκο για διαβήτη τύπου 2, σε σχέση με όσους τρώνε πρωινό κάθε μέρα!

Τα παραπάνω στοιχεία προέκυψαν έπειτα από ανάλυση δεδομένων για 100.000 ανθρώπους και κατά συνέπεια θεωρούνται αρκετά αξιόπιστα.

Όσον αφορά το πώς το εξηγούν αυτό οι επιστήμονες, υποστηρίζουν πως αυτό ίσως οφείλεται στο γεγονός ότι όσοι δεν τρώνε πρωινό, έχουν μεγαλύτερες πιθανότητες να φάνε κάποιο σνακ κατά τη διάρκεια της ημέρας και συνήθως ανθυγιεινό σνακ!

παράλειψη του πρωινού

Μάλιστα, η επικεφαλής της έρευνας Δρ. Σαμπρίνα Σλένσινγκερ, από το Γερμανικό Κέντρο Διαβήτη στο Ντίσελντορφ, σχολίασε πως θεωρείται ότι το 30% των ανθρώπων παγκοσμίως δεν τρώει πρωινό.

Πιστεύουμε ότι οι άνθρωποι που παραλείπουν το πρωινό γεύμα, τρώνε περισσότερα σνακ μέσα στην ημέρα και παίρνουν συνολικά περισσότερες θερμίδες. Μπορεί επίσης να τρώνε μεγάλα γεύματα, επιβραδύνοντας το μεταβολισμό και αυξάνοντας τον κίνδυνο για διαβήτη

Το εν λόγω πρόβλημα συνδέεται και με την παχυσαρκία, αφού έχει διαπιστωθεί ότι το 90% των πασχόντων από διαβήτη, έχουν τον τύπο 2, ο οποίος αφορά κυρίως τη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Απ’ την πλευρά της, η Λίμπι Ντάουλινγκ τόνισε ότι χρειάζεται περισσότερη έρευνα ώστε να γίνει κατανοητό ποιοι άλλοι παράγοντες βρίσκονται πίσω από τη σύνδεση του διαβήτη με την έλλειψη πρωινού.

Όμως, ο σημαντικότερος παράγοντας που μπορεί να μετατραπεί είναι το βάρος

Θα πρέπει κάθε πρωί να φροντίζεις να βρίσκεις λίγο χρόνο για να τρως ένα υγιεινό και πλούσιο πρωινό, το οποίο θα σε κρατήσει για αρκετές ώρες μέχρι το μεσημεριανό γεύμα. Μην το ξεχνάς, φρόντισε τον εαυτό σου!

Δες εδώ μερικούς λόγους για να εντάξεις τη βρώμη στο πρωινό σου.

Διάβασε ακόμα:

Τα κάνεις όλα λάθος με το πρωινό σου! Εύκολες προτάσεις από διατροφολόγους

Photo: Pixabay