Γιατί πονάει το στήθος σου; Η ερώτηση αυτή μπορεί να πάρει διάφορες απαντήσεις, καθώς για τον πόνο στο στήθος δεν ευθύνεται μόνο η περίοδος.

Γιατί πονάει το στήθος σου; Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους μπορεί να νιώσεις πόνο στο στήθος και αυτό δεν σημαίνει απαραίτητα πως είναι κάτι σημαντικό.

Αν πονάει το στήθος σου δεν σημαίνει πως έχει καρκίνο στο στήθος, ούτε σημαίνει όμως πως δεν πρέπει να το τσεκάρεις. Αλλά η αλήθεια είναι πως ο πόνος στο στήθος είναι ενοχλητικός. Τι είναι, όμως, αυτό που τον προκαλεί;

Γιατί πονάει το στήθος σου; 4 πιθανοί λόγοι!

Δύσκολες μέρες

Η πιο κοινή αιτία για τον πόνο στο στήθος είναι οι δύσκολες μέρες, όταν οι ορμόνες χτυπούν “κόκκινο”. Ειδικότερα, τα επίπεδα των ορμονών αυξάνονται-οιστρογόνα, προγεστερόνη, τεστοστερόνη, ώστε όταν ξεκινήσει ο κύκλος να μειωθούν. Το στήθος σου πονάει λίγες μέρες πριν έρθει η περίοδός σου και ίσως μερικές μέρες μετά. Τα καλά νέα είναι ότι αυτός ο πόνος θα φύγει μέσα σε λίγες μέρες.

Ένοχη και η γυμναστική

Ωραία, καλά και αποτελεσματικά τα push ups, ωστόσο είναι πολύ πιθανό να πονέσει το στήθος σου την επόμενη μέρα. Αυτός ο πόνος δεν είναι ακριβώς πόνος στο στήθος αλλά προκύπτει απ’ τους θωρακικούς μύες οι  οποίοι βρίσκονται ακριβώς κάτω απ’ το στήθος σου.

Ευτυχώς και σε αυτήν την περίπτωση ο πόνος είναι προσωρινός ενώ μπορείς να κάνεις ένα ζεστό ντους και να χαλαρώσεις.

Φταίει το σουτιέν

Αν δεν χρησιμοποιείς το σωστό σουτιέν, τότε μπορεί να νιώσεις πόνο στο στήθος. Ίσως το σουτιέν σου δεν κρατά το βάρος του στήθους σου, ίσως σε πιέζει και πρέπει να το αλλάξεις. Δώσε προσοχή στο σουτιέν που επιλέγεις και μην κοιμάσαι με το σουτιέν. Άλλωστε ποια μπορεί να βολευτεί με το σουτιέν το βράδυ;

Το στήθος σου είναι ευαίσθητο στον καφέ

Ω ναι! Το στήθος σου μπορεί να είναι ευαίσθητο στον καφέ. Πώς γίνεται αυτό; Αν έχετε ινοκυστικό μαστό και αυτό σημαίνει πως μπορεί αν είσαι πιο ευαίσθητη σε διεγερτικά όπως είναι ο καφές.

Το στήθος έχε μικρούς “αγωγούς” και σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να διογκωθούν αν καταναλώσεις σοκολάτα ή καφεΐνη. Αυτό πρήξιμο προκαλεί πόνο.

Διαβάστε επίσης:

Όλες οι γυναίκες έχουμε αυτές τις συνήθειες… Έλα μην πεις όχι!

Photo: Unsplash/Kinga Cichewicz