Η θερμοκρασία ανεβαίνει αισθητά και σε λιγότερο από έναν μήνα θα έχουμε και επίσημα Καλοκαίρι. Και όπως κάθε Καλοκαίρι θυμόμαστε πόσο σημαντικό είναι το αντηλιακό και το βάζουμε ξανά στη ζωή μας (κακώς). Αντηλιακό στο σώμα αλλά σε ποια συγκεκριμένα σημεία;

Βάζουμε αντηλιακό στο σώμα αλλά το βάζουμε σωστά; Βάζουμε αντηλιακό στο πρόσωπο αλλά βάζουμε παντού; Σε ποια σημεία πρέπει να βάζουμε αντηλιακό;

Σίγουρα δεν τα κάνουμε όλα όπως πρέπει να τα κάνουμε… αλλά υπάρχουν μερικά σημεία που πρέπει να βάζουμε αντηλιακό και δεν το κάνουμε! Ποια σημεία συνήθως παραμελούμε και είναι πολύ σημαντικά; Γνωρίζεις πως πρέπει να βάζεις στα αυτιά και εκεί που ξεκινούν τα μαλλιά στο μέτωπο αλλά και στις φαβορίτες.

Ένα, όμως, απ’ τα σημαντικά σημεία που πρέπει να βάζεις αντηλιακό είναι τα βλέφαρα! Ναι, πρέπει να βάζεις αντηλιακό και στα βλέφαρα! Σύμφωνα με το British Journal of Ophthalmology, 5% με 10% των καρκίνων του δέρματος συμβαίνει στα βλέφαρα. Και δεν είναι καθόλου μικρό αυτό το ποσοστό.

Μια νέα έρευνα που δημοσιεύτηκε στο PLOS One, έδειξε ότι αυτό το λεπτό κομμάτι δέρματος το παραμελούμε, κάνουμε σαν να μην υπάρχει… και σίγουρα δεν βάζουμε αντηλιακό!

Για να φτάσουν σε αυτό συμπέρασμα, μια ομάδα ερευνητών του Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, είχε μια ομάδα 84 ανθρώπων που έβαζαν αντηλιακό όπως συνήθως και στη συνέχεια έβγαζαν μια φωτογραφία τον εαυτό τους με κάμερες ευαίσθητες στην υπεριώδη ακτινοβολία. Διαπίστωσαν, λοιπόν, πως οι άνθρωποι “έχασαν” το βλέφαρο πέρα απ΄το πλαίσιο, σαν να “απλώθηκε” λίγο αυτό το πολύ λεπτό κομμάτι δέρματος.

Και ναι, είναι ανατριχιαστικό! Και ποιο είναι το ηθικό δίδαγμα αυτής της ιστορίας; Μην ξεχνάς ποτέ τα βλέφαρα γιατί και αυτά χρειάζονται προστασία από τον ήλιο, όπως ακριβώς και το υπόλοιπο πρόσωπό σου.

Κάνει, όμως, να βάζεις αντηλιακό σε αυτό το σημείο; Οι ειδικοί μας διαβεβαιώνουν πως ναι και δεν χρειάζεται καθόλου να φοβάσαι. Ίσως, όμως, θα πρέπει να προσέξεις ποιο προϊόν χρησιμοποιείς καθώς το συγκεκριμένο σημείο είναι πολύ ευαίσθητο.

Μην φύγεις, όμως, από το σπίτι αν δεν βάλεις αντηλιακό και στα βλέφαρα!

Διαβάστε επίσης:

Συγγνώμη, αλλά οι βλεφαρίδες σου θ’ αρχίσουν να πέφτουν στα 30 σου