Γιατί όταν έχεις περίοδο πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό;

LIKE US ON FACEBOOK

Τι βοηθάει όταν έχεις περίοδο; Πολλά μπορούν να σε ανακουφίσουν, αλλά αυτό που πρέπει να έχεις πάντα κατά νου είναι το νερό! Νερό, νερό, νερό! Γιατί πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό όταν είσαι αδιάθετη;

Πώς βοηθάει όταν έχεις περίοδο; Εκείνες τις δύσκολες μέρες, σίγουρα λιγουρεύεσαι σοκολάτες και πατατάκια και όχι τόσο μια σαλάτα ή ένα φρούτο. Αλλά αν υπάρχει κάτι που πρέπει να προσέξεις περισσότερο τις συγκεκριμένες ημέρες του μήνα, είναι να πίνεις πολύ, πολύ νερό!

Η αφυδάτωση προκύπτει όταν το σώμα σου χρησιμοποιεί ή χάνει περισσότερα υγρά από ότι λαμβάνει. Τα συμπτώματα μπορεί να περιλαμβάνουν  υπερβολική δίψα, κούραση, ζαλάδες, κι ενώ γνωρίζεις πώς να προφυλαχθείς μια υπερβολικά πολύ ζεστή μέρα ή κατά τη διάρκεια μιας έντονης άσκησης, δεν γνωρίζεις ότι αφυδατώνεσαι όταν έχεις περίοδο.

Αυτό συμβαίνει επειδή κατά την έναρξη του κύκλου, τα επίπεδα της προγεστερόνης και τον οιστρογόνων είναι χαμηλά και αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κατακράτηση υγρού, να νιώθεις ένα πρήξιμο. Η κατακράτηση υγρού σημαίνει ότι τα υγρά μπαίνουν στους ιστούς που βρίσκονται τριγύρω αντί να μείνουν στα αιμοφόρα αγγεία. Έτσι, για να παραμείνεις ενυδατωμένος θα πρέπει να τα συμπληρώσεις.

Είναι σημαντικό να πίνεις τουλάχιστον 8 ποτήρια με νερό την ημέρα για να αποφύγεις το πρήξιμο, τις κράμπες στους μυς και την κούραση, όλα όσα δηλαδή σου συμβαίνουν όταν είσαι αφυδατωμένος.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν οι ειδικοί, οι γυναίκες που υποφέρουν από ημικρανίες, πρέπει να δίνουν περισσότερη προσοχή στην ενυδάτωσή τους κατά τη διάρκεια της περιόδους, καθώς η αφυδάτωση πολλές φορές είναι ο κύριος ένοχος για τους πονοκεφάλους.

Τέλος, η κατανάλωση αλκοόλ και καφεΐνης μπορεί να χειροτερέψει την αφυδάτωση, επομένως θα ήταν καλύτερο να την περιορίσεις κατά τη διάρκεια της περιόδου σου αν δεν νιώθεις καλά ή αν δεν έχεις πιει αρκετό νερό.

Και η πιο σημαντική συμβουλή; Άκουσε το σώμα σου. Αν διψάς, οποιαδήποτε στιγμή, πρέπει να πίνεις περισσότερο νερό.

Διαβάστε επίσης:

Γιατί δεν πρέπει να πίνουμε υπερβολικά πολύ νερό

Image Source: Getty / RICOWde

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved