Γιατί δεν πρέπει να πλένεις τα δόντια σου στο ντους;

LIKE US ON FACEBOOK

Όταν πρέπει να ετοιμαστείς το πρωί βοηθά το να μπορείς να κάνεις πολλά πράγματα μαζί. Όπως το να πλένεις τα δόντια σου ενώ κάνεις μπάνιο! Γιατί, όμως, το πλύσιμο των δοντιών στο ντους δεν είναι η καλύτερη επιλογή;

Σίγουρα σε βολεύει όταν κάνεις ντους να πλένεις τα δόντια, το πρόσωπό σου, τα μαλλιά σου, το σώμα σου. Όλα μαζί και να είσαι έτοιμος να φύγεις για δουλειά. Έχεις γλιτώσει χρόνο και κόπο κι έχεις κάνει όλες αυτές τις βαρετές διαδικασίες πιο γρήγορα. Πίστεψέ με στις 8 η ώρα το πρωί όλα αυτά είναι βαρετά!

 Το πλύσιμο των δοντιών στο ντους είναι ΟΚ για τα δόντια σου;

Αν και δεν θα επηρεάσει την εμφάνιση των δοντιών (ειδικά από την μια μέρα στην άλλη ή όταν το κάνεις μια στο τόσο) αλλά σίγουρα δεν είναι μια υγιεινή συνήθεια σε πολλά επίπεδα.

Μπορεί να μην είσαι σε θέση να καταλάβεις γιατί μια τέτοια πράξη μπορεί να είναι επιβλαβής για τον οργανισμό, αλλά λόγω όλων των μικροβίων δεν είναι και η καλύτερη κίνηση. Το βούρτσισμα των δοντιών στο ντους σε συνδυασμό με το φτύσιμο σε ένα περιβάλλον όπου καθαρίζουμε το σώμα μας… δημιουργεί στον εαυτό μας πιθανούς ιούς, μύκητες και μούχλα, που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο το ανοσοποιητικό σύστημα.

πλύσιμο των δοντιών στο ντους

unsplash/Phuong Tran

Και φυσικά, δεν έχεις καθρέφτη και δεν μπορεί να δεις αν τα πλένεις σωστά και καλά. Θα μου πεις ότι είναι μια μηχανική κίνηση που κάνεις κάθε πρωί, αλλά όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη τα βουρτσίζεις καλύτερα και για περισσότερη ώρα.

Και η οδοντόβουρτσα που παρατάς στο ντους;

Το ζεστό και υγρό περιβάλλον στο ντους είναι το καλύτερο για τα βακτηρίδια. Όταν αφήνεις την οδοντόβουρτσα δίπλα από τη ντουζιέρα αυτή είναι μια κακή ιδέα γιατί τα βακτήρια έχουν αρκετό χρόνο για να συσσωρευτούν και να αναπτυχθούν. Και παραμένουν εκεί και στη συνέχεια μεταφέρονται στο στόμα σου.

Ο καλύτερος χώρος αποθήκευσης της οδοντόβουρτσας είναι ένα μέρος μακριά από την τουαλέτα και ανοικτό στο φως ώστε να στεγνώνει πιο εύκολα και γρήγορα.

πλύσιμο των δοντιών στο ντους

unsplash/Superkitina

Το βούρτσισμα των δοντιών στο ντους δεν εξοικονομεί νερό;

Πιθανότατα όχι! Και αυτό έχει να κάνει με τη βρύση του ντους και τη βρύση του νιπτήρα. Μια τυπική ροή στο ντους είναι μεγαλύτερη από μια τυπική ροή στον νιπτήρα. Κι έτσι όταν βουρτσίζεις τα δόντια στον νιπτήρα σπαταλάς λιγότερο νερό από ότι σπαταλάς στο ντους για το ίδιο χρονικό διάστημα.

Παράλληλα, όταν πλένεις τα δόντια σου στον νιπτήρα, κλείνεις τη βρύση ανάμεσα στα στάδια του βουρτσίσματος και αυτή είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος αν έχεις και οικολογική συνείδηση.

Διάβασε και αυτό:

Κάθε πότε αλλάζεις την οδοντόβουρτσα σου;

Photo: Pixabay
Copyright © iPop 2012 - 2020 | All rights reserved