Πρέπει όλοι να το παραδεχτούμε πως το να διαβάζεις ενώ είσαι στο “μέρος” και θέλεις να κάνεις την ανάγκη σου, σου προσφέρει μια ικανοποίηση. Διαβάζεις στο μπάνιο κι εσύ; Δεν θα έπρεπε.

Θα μας στερήσουν και αυτήν την απόλαυση… Αν διαβάζεις στο μπάνιο ενώ κάνεις την ανάγκη σου, τα νέα δεν είναι και τόσο καλά για σένα. Οι περισσότεροι το κάνουν επειδή αυτό τους βοηθά στη… διαδικασία, αλλά πόσο ισχύει αυτό στην πραγματικότητα;

Μια έρευνα εξέτασε αυτή ακριβώς τη συνήθεια, το διάβασμα στο μπάνιο. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με επικεφαλής τον Dr Ron Shaoul και σε αυτήν συμπεριλήφθηκαν 499 άνθρωποι, άνδρες και γυναίκες, ηλικίας από 18 μέχρι και 65 χρονών. Ρωτήθηκαν αναφορικά με τις συνήθειές τους στο μπάνιο όταν πηγαίνουν για τη βασική τους ανάγκη.

Και αυτό που ανακάλυψε η έρευνα είναι πως το 64% των ανδρών και το 41% των γυναικών διαβάζουν στο μπάνιο. Και αυτό το ποσοστό το λες και μεγάλο!

Και θα έλεγε κανείς πως με διάβασμα στο μπάνιο δεν βαριέσαι, ανακουφίζεσαι και περνά ο χρόνος πιο ευχάριστα. Ή όχι;

Έρευνα απέδειξε πως το διάβασμα στο μπάνιο για παρατεταμένο χρόνο είναι κακό για την υγεία σου. Γιατί; Γιατί το να κάθεσαι για ώρα στην τουαλέτα μπορεί να προκαλέσει αιμορροΐδες και σίγουρα είναι κάτι που δεν θέλεις να σου συμβεί.

Γιατί η αλήθεια είναι πως όταν διαβάζεις στο μπάνιο ή παίρνεις το κινητό μαζί σου και scrollαρεις στο Instagram, σπαταλάς πολύ χρόνο αφού ξεχνιέσαι.

Μπορεί οι παραδοσιακοί να παίρνουν την εφημερίδα στο μπάνιο, αλλά οι περισσότεροι παίρνουν το κινητό και αυτό εγκυμονεί και πάλι ένα σωρό κινδύνους για την υγεία. Γιατί; Γιατί τα μικρόβια εξαπλώνονται παντού, ακόμη κι αν εσύ δεν τα βλέπεις υπάρχουν.

Κι ενώ χρησιμοποιείς το χέρι σου για να κρατάς το κινητό ή να στείλεις μήνυμα, με το ίδιο χέρι μετά σκουπίζεσαι. Είναι απλά αηδιαστικό και δεν έχουμε εμείς μικροβιοφοβία, αλλά οι έρευνες μας προειδοποιούν!

Διαβάστε επίσης:

Αυτό το αντικείμενο δεν πρέπει να λείπει από καμία τουαλέτα, σύμφωνα με έρευνες

Photo: Getty Images