Ο Χειμώνας σημαίνει χουχούλισμα στο σπίτι, ένας ζεστός καφές και κάθε πρωί να ξυπνάς με πονόλαιμο και τη μύτη να “τρέχει”. Μόνο εμείς το ζούμε έτσι ή κι εσείς; Τι κάνει ένας αφυγραντήρας και γιατί τον έχεις τόσο πολύ ανάγκη;

Τι κάνει ένας αφυγραντήρας; Σχεδόν τα πάντα και μόλις τον πάρεις στο σπίτι σου, θα γίνει ο καλύτερός σου φίλος και θα φτιάξει η ζωή σου. Γιατί άλλωστε οι αφυγραντήρες είναι τόσο δημοφιλείς πλέον; Γιατί μειώνουν (για να μην πούμε εξαφανίζουν) τον ψυχρό, ξηρό αέρα που προκαλεί όλα αυτά τα δυσάρεστα συμπτώματα που νιώθεις όταν ξυπνάς.

Οι αφυγραντήρες είναι πλέον, αρκετά δημοφιλείς και υπάρχει λόγος. Αφαιρούν την υγρασία από τον αέρα και παρέχουν ένα καλύτερο περιβάλλον για τη μύτη και το λαιμό σου και για την υγεία σου εν γένει!

Αυτές οι συσκευές είναι θαυματουργές γιατί μπορούν να βοηθήσουν ασθενείς που έχουν έντονους πόνους στο σώμα, αν για παράδειγμα ξυπνάς με πόνους στον αυχένα, ίσως φταίει το περιβάλλον στο οποίο ζεις. Παράλληλα, αν ξυπνάς μονίμως με πονόλαιμο και ρινική καταρροή, ξηρό βήχα, τότε πάλι φταίει το περιβάλλον και ο αφυγραντήρας βοηθά σημαντικά.

Παράλληλα, αν νιώθεις ότι τα ρούχα στη ντουλάπα σου μυρίζουν  “κλεισούρα” ή είναι νωπά κάθε πρωί, τότε είναι λόγω της υγρασίας και πάλι ο αφυγραντήρας μειώνει δραστικά αυτά τα ανεπιθύμητα αποτελέσματα.

Αντί να κυκλοφορείς σε όλο το σπίτι με κουβέρτα, ο αφυγραντήρας απορροφώντας την υγρασία, καθαρίζει το περιβάλλον και τον αέρα τον οποίο αναπνέεις και κάνει τη ζωή σου καλύτερη.

Υπάρχουν πολλοί αφυγαντήρες στην αγορά με διαφορετικά χαρακτηριστικά κι εσύ μπορείς να επιλέξεις αυτόν που ταιριάζει στο σπίτι σου και στα τετραγωνικά του. Αν διαρκώς έχει κρύο στο σπίτι, αν έχει μούχλα, αν ξυπνάς με πόνους και νιώθεις ότι αρρωσταίνεις, δεν χρειάζεται να μετακομίσεις, αφού μπορείς απλώς να προμηθευτείς έναν αφυγραντήρα!

Και το καλύτερο; Είναι πολύ πιο οικονομικός από τη θέρμανση και η διαφορά θα γίνει αμέσως αντιληπτή!

Διαβάστε επίσης:

Tips για να ζεστάνεις το σπίτι σου χωρίς θέρμανση!

Photo: GETTY IMAGESYOCAMON