Φαγητά που βλάπτουν την υγεία αν δεν τα καταναλώσεις τη σωστή ώρα!

LIKE US ON FACEBOOK

Οι άνθρωποι γίνονται διαρκώς πιο συνειδητοποιημένοι και ευαισθητοποιημένοι για το τι τρώνε και με τι τροφοδοτούν τον εαυτό τους. Ποια φαγητά βλάπτουν την υγεία αν δεν τα καταναλώσουμε τη σωστή ώρα;

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να ακολουθείς μια υγιεινή διατροφή και να ακολουθείς τους «κανόνες» , καθώς και οι ρυθμοί της ζωής είναι έντονοι και γρήγοροι αλλά και η ενημέρωσή μας πολλές φορές είναι ελλιπής και μη σωστή. Ποια φαγητά βλάπτουν την υγεία μας αν δεν τα καταναλώσουμε τη σωστή ώρα;

Για παράδειγμα, αν φας ένα μήλο τη λάθος ώρα τότε αυτό μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα στο πεπτικό σου σύστημα αντί να βελτιώσουν την πέψη.

Ποια φαγητά βλάπτουν την υγεία αν τα φάμε τη λάθος ώρα;

Μπανάνες

φαγητά που βλάπτουν την υγεία

Photo: unsplhas/Matthew T Rader

Οι μπανάνες μπορεί να είναι η καλύτερη επιλογή για να ξεκινήσεις το πρωινό σου, αλλά αν τις καταναλώσεις με άδειο στομάχι, τότε αυτό μπορεί να μειώσει τα επίπεδα ενέργειας. Αρχικά, μπορεί να νιώσεις πως αποκτάς λίγη ενέργεια λόγω της ζάχαρης που περιέχουν, αλλά μετά από ορισμένες ώρες, είναι πιθανό να νιώσεις κουρασμένος και πεινασμένος ξανά. Παράλληλα, αν έχεις μια ευαισθησία, τότε μπορεί να υποφέρεις από διάρροια. Αν θέλεις να τρως μπανάνα για πρωινό, τότε καλό θα ήταν να το συνδυάζεις με άλλα τρόφιμα.

Καφές

Πολλοί άνθρωποι το πρώτο πράγμα που κάνουν μόλις ξυπνήσουν είναι να πιουν καφέ αλλά αυτό πολλές φορές δεν βοηθά. Έρευνες έχουν δείξει πως το να πίνεις καφέ μετά από ένα γεύμα, μπορεί να βελτιώσει την αντοχή σου στην καφεΐνη. Την πρώτη ώρα αφού έχεις ξυπνήσει, το σώμα παράγει κορτιζόλη και είναι σημαντικό να μην διακόπτεις αυτή τη διαδικασία και του φυσιολογικούς, βιολογικούς ρυθμούς. Επομένως, περίμενε λιγάκι πριν απολαύσεις τον καφέ σου.

Ρύζι

φαγητά που βλάπτουν την υγεία

Όσο κι αν αγαπάμε το ρύζι ή το sushi, μετά από μια δύσκολη μέρη στη δουλειά δεν θα ήταν η κατάλληλη επιλογή. Το ρύζι περιέχει σύνθετους υδατάνθρακες που θέλουν αρκετή ώρα για τη διαδικασία της πέψης. Παράλληλα, μας προσθέτουν βάρος και επομένως ο κατάλληλος χρόνος για να το απολαύσεις είναι το μεσημέρι και όχι το βράδυ.

Γάλα

Μερικοί άνθρωποι ξεκινούν τη μέρα τους με ένα ποτήρι γάλα και αυτή η συνήθεια δεν λειτουργεί τόσο καλά στους ενήλικες, όσο στα παιδιά. Η πέψη δεν είναι εύκολη και αν το πιεις το πρωί και το συνδυάσεις με άλλα τρόφιμα, τότε θα σου προκαλέσει πόνο στο στομάχι.

Ξηροί καρποί

φαγητά που βλάπτουν την υγεία

Photo: unsplash/Vitchakorn Koonyosying

Είναι ένα νόστιμο σνακ, πλούσιο σε υγιή λίπη και μια καλή πηγή θερμίδων, αλλά αν τους καταναλώνεις το βράδυ τότε δεν είναι η καλύτερη επιλογή! Αν ειδικά τους καταναλώσεις σε μεγάλη ποσότητα, τότε θα έχεις προβλήματα με την πέψη και δεν θα μπορείς να κοιμηθείς. Αντ΄αυτού μπορείς να τους καταναλώσεις το πρωί ή μεταξύ των γευμάτων σου.

Μήλα

Τα μήλα είναι πλούσια σε ίνες και περιέχουν οξέα που μπορεί να βελτιώσουν την πέψη και τη λειτουργία του εντέρου. Αλλά αν φας ένα μήλο το απόγευμα, τότε μπορεί να σου δημιουργηθούν προβλήματα στο στομάχι και μια δυσανασχέτιση. Η καλύτερη ώρα για τα μήλα είναι το πρωί!

Γιαούρτι

Απόφυγε να φας ένα γιαούρτι με άδειο στομάχι ή πριν από κάποιο γεύμα. Το γιαούρτι περιέχει γαλακτικό οξύ και αυτό σημαίνει πως θα επιβραδύνει την πέψη ενώ απολαμβάνεις το κυρίως γεύμα σου. Μπορείς να φας ένα γιαούρτι μια με δύο ώρες μετά το κυρίως και να απολαύσεις όλα τα οφέλη του.

Copyright © iPop 2012 - 2017 | All rights reserved