Όπως και να το κάνουμε, τα γλυκά είναι πειρασμός! Από τα απλά σοκολατάκια, μέχρι τις σοκολατίνες και τα σιροπιαστά. Υπάρχει, όμως, ένα γλυκό που κάνει καλό στην υγεία και πρέπει να το βάλεις στη διατροφή σου. Η μαύρη σοκολάτα! Κι εμείς είμαστε εδώ για να σου απαντήσουμε στο γιατί κάνει καλό η μαύρη σοκολάτα.

Ίσως να είναι από τα αδικημένα είδη σοκολάτας. Δεν είναι τόσο γλυκιά όσο η γάλακτος, δεν περιέχει κάποια φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Συνήθως την αγοράζουμε σκέτη, είτε ως σοκολάτα, είτε ως κουβερτούρα, είτε ως σταγόνες για το ντεκόρ ενός γλυκού. Ξέρεις, όμως, πόσο καλό κάνει στην υγεία μας αυτή η σοκολάτα; Πάμε να απαριθμήσουμε τις ευεργετικές της αξίες και να σου δικαιολογήσουμε με επιχειρήματα γιατί κάνει καλό η μαύρη σοκολάτα.

Γιατί είμαστε υπέρ της μαύρης σοκολάτας;

Αποτελεί πρόληψη καρδιακής προσβολής

Ένα από τα μεγαλύτερα οφέλη της μαύρης σοκολάτας, για την υγεία μας, είναι η θρεπτικές ουσίες που δίνει απλόχερα στον οργανισμό μας. Σε έρευνες που έχουν γίνει, κατά καιρούς, αναφέρεται πως η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας μειώνει της πιθανότητες για καρδιακή προσβολή. Μάλιστα, σε μια σχετική έρευνα που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό Clinical Nutrition τονίζεται πως η κατανάλωση μαύρης σοκολάτας 5 φορές την εβδομάδα μείωσε κατά 57 τοις εκατό την περίπτωση καρδιακής προσβολής.

Δεν αποκτάς «κενά» μνήμης

Όλοι έχουμε παρατηρήσει πως μεγαλώνοντας τα «κενά» μνήμης αυξάνονται. Δεν είναι κακό, είναι άκρως φυσιολογικό. Η μαύρη σοκολάτα είναι η λύση στο πρόβλημα. Η κατανάλωσης της boostάρει τον εγκέφαλο,διατηρώντας τον σε εγρήγορση. Το γεγονός αυτό αυξάνει τη νευροπλαστικότητα στον εγκέφαλο, πράγμα που βελτιώνει τη μνήμη και μειώνει το άγχος.

Βοηθάει στην έλλειψη βάρους

Τρώγοντας κάθε μέρα σοκολάτα, μάλλον δεν είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να χάσεις βάρος. Μια σωστή διατροφή έχει ανάγκη όλα τα ιχνοστοιχεία, από την πρωτεΐνη μέχρι τα λιπαρά. Λιπαρά, ως γνωστόν, έχουν τα γλυκά. Τα λιγότερα λιπαρά, όμως, έχει η μαύρη σοκολάτα! Πιο συγκεκριμένα, 30 γραμμάρια μαύρης σοκολάτας (συνιστώμενη ποσότητα κατανάλωσης ημερησίως) έχουν 175 θερμίδες.

Διάβασε ακόμα:

Δες τι συμβαίνει στο σώμα σου εάν τρως μια φορά την εβδομάδα σοκολάτα

Photo: Unsplash/NordWood Themes