Ο πόνος στη μέση είναι ένα θέμα υγείας που απασχολεί πολύ κόσμο σε καθημερινή βάση. Η καθιστική ζωή και γενικότερα ο τρόπος ζωής επιδεινώνει την κατάσταση. 

Σε ορισμένες περιπτώσεις ο πόνος στη μέση μπορεί να είναι εξαιρετικά σοβαρός και να απαιτείται η βοήθεια από κάποιον ειδικό. Ωστόσο, όταν σε πιάνει πόνος στη μέση και θέλεις μια γρήγορη ανακούφιση, τότε τι κάνεις;

Τι μπορείς να κάνεις για να μειώσεις τον πόνο στη μέση γρήγορα και αποτελεσματικά;

Οι διατάσεις μιας γάτας

πόνος στη μέση

Το τέντωμα γάτας μπορεί να βοηθήσει να επιμηκύνει την πλάτη και να χαλαρώσει την ένταση στους μυς. Αλλά μπορείς να περάσεις την τεχνική αυτή σε άλλο επίπεδο απλά χρησιμοποιώντας μια καρέκλα. Μετά από μια σκληρή μέρα εργασίας, όταν δεν έχεις αρκετή ενέργεια για να κάνεις γιόγκα ή γυμναστική, τότε μπορείς να κάνεις αυτήν την άσκηση.

Το μόνο που θα χρειαστείς είναι ένα μαλακό μαξιλάρι και μια καρέκλα. Κάθισε στα γόνατα και τέντωσε το κορμί σου πάνω από την καρέκλα, όπως στη φωτογραφία.

Χαλάρωσε το σώμα σου κι άφησε τη σπονδυλική σου στήλη πιο τεντωμένη. Το κεφάλι πρέπει να κοιτάει προς τα κάτω. Μείνε έτσι μέχρι να ανακουφιστούν οι μυς.

Ζεστές πέτρες για χαλάρωση

πόνος στη μέση

Με μερικές πέτρες μπορείς να χαλαρώσεις στο σπίτι σου. Για παράδειγμα μπορείς να πάρεις μερικές πέτρες από την παραλία, στρογγυλές! Στη συνέχεια, μπορείς να τις ζεστάνεις και να τις βάλεις στα σημεία που πρέπει και πονάς για να φύγει η ένταση και να χαλαρώσεις.

Πώς να προετοιμάσεις τις πέτρες;

Ζέστανέ τες και προετοίμασέ τες για 30 με 60 λεπτά πριν το μασάζ. Το νερό δεν πρέπει να ξεπερνά τους 130 βαθμούς. Βάλε λίγο λάδι για μασάζ στις πέτρες.

Μην βάλεις τις ζεστές πέτρες απευθείας στο δέρμα σου ή μην ξαπλώσεις απευθείας σε αυτές.

Βάλε τις πέτρες στην πλάτη κατά μήκος της σπονδυλικής σας στήλης και χαλάρωσε. Χρειάζονται 3-4 λεπτά για να διαπεράσει την επιδερμίδα η θερμότητα της πέτρας.

Χειροπρακτική για τον πόνο στη μέση

πόνος στη μέση

Αυτό μπορεί να είναι μια καλή εναλλακτική λύση στη φαρμακευτική αγωγή. Η χειροπρακτική στη σπονδυλική στήλη είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική για τον πόνο στην πλάτη. Ωστόσο, πριν ξεκινήσεις οτιδήποτε, καλό θα ήταν να συμβουλευτείς τον γιατρό σου, ώστε να μη βλάψεις την σπονδυλική σου στήλη και προκαλέσεις μεγαλύτερη ζημιά.

Photos: unsplash/Romina Farías, Illustrated by Marat Nugumanov for BrightSide.me