Η ποιότητα του φαγητού είναι πολύ σημαντική όχι μόνο για τη γεύση του αλλά γιατί μπορεί να προκαλέσει πολλά προβλήματα στην υγεία. Όμως, πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο ένα φαγητό;

Μπορεί να μην έχει κανένα “σημάδι” το φαγητό αυτό που πας να αγοράσεις δεν είναι πρέπει να το καταναλώσεις, αλλά εσύ πώς θα το καταλάβεις; Εκτός από την ημερομηνία λήξης, για παράδειγμα, πώς θα ξεχωρίσεις ένα φρέσκο αυγό; Πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο ένα φαγητό;

Πρέπει να είσαι προσεκτικός στην επιλογή των τροφίμων και να τα τσεκάρεις τουλάχιστον πριν τα βάλεις στο στομάχι σου. Και αυτό γιατί ένα χαλασμένο φαγητό, μπορεί να σου προκαλέσει ναυτία, εμετούς, διάρροια και άλλα προβλήματα ακόμη πιο σοβαρά.

Πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο ένα τρόφιμο; Μην περιμένεις να στο πουν!

Φρέσκα αυγά

πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο

Ένα απλό τεστ για να σε βοηθήσει να καταλάβεις πόσο φρέσκο είναι το αυγό. Βάλε ένα αυγό σε ένα ποτήρι νερό και δες τι θα συμβεί. Αν το αυγό βυθιστεί και γείρει, τότε μπορείς να το καταναλώσεις. Αν βυθιστεί αλλά δεν γείρει, τότε είναι περίπου δύο εβδομάδων κι αν δεν βυθιστεί δεν πρέπει να το καταναλώσεις! Παράλληλα, μπορείς να δώσεις προσοχή στον κρόκο, και συγκεκριμένα στο χρώμα του. Όσο πιο έντονο, τόσο το καλύτερο.

Σοκολάτα

πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο

Πολλοί δεν λένε όλη την αλήθεια για το πόσο κακάο περιέχει η σοκολάτα. Για να ελέγξεις την πραγματική περιεκτικότητα, άκου τον ήχο όταν τη σπας! Η σοκολάτα με περισσότερο κακάο θα κάνει ένα καλύτερο ήχο, πιο δυνατό και ξεκάθαρο, ενώ αυτή με λιγότερο κακάο θα κάνει ένα μαλακό ήχο. Να την ακούς τη σοκολάτα!

Αβοκάντο

πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο

Πώς θα επιλέξεις το σωστό αβοκάντο; Άνοιξε το και δες το εσωτερικό του. Αν ανοίγει εύκολα και είναι πράσινο στο εσωτερικό, τότε είναι καλό και ώριμο!

Μπανάνα

πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο

Πώς θα επιλέξεις την καλύτερη μπανάνα; Αυτή που δεν έχει κανένα “σημάδι” πάνω της, σίγουρα δεν είναι καλή! Μην αποφεύγεις τις μπανάνες με μικρά σημάδια σημάδια γιατί όσο πιο ώριμη είναι τόσο πιο γευστική και καλύτερη!

Γαρίδες

πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο

Αν θέλεις μια φρέσκια γαρίδα, τότε επίλεξε αυτές που έχουν ακόμη το κεφάλι τους! Οι γαρίδες είναι συνήθως κατεψυγμένες και μεταφέρονται χωρίς κεφάλια, επειδή αυτά περιέχουν πολύ λίπος και μπορεί να χαλάσει την υφή τους όταν αποθηκεύονται για μεγάλο χρονικό διάστημα!

Βούτυρο

πώς θα καταλάβεις ότι είναι φρέσκο

Πώς θα καταλάβεις ένα αληθινό βούτυρο από ένα υποκατάστατο; Το φυσικό βούτυρο είναι φτιαγμένο από γάλα αγελάδας και είναι πιο ακριβό από το υποκατάστατό του. Το πραγματικό βούτυρο έχει ένα φυσικό  χρώμα, λιώνει ομοιόμορφα και σε αντίθεση με τα υποκατάστατα που παρασκευάζονται με φυτικό έλαιο, δεν αφήνει σταγόνες στην επιφάνεια του όταν λιώνει.

Διαβάστε επίσης:

Τα προϊόντα στο supermarket που δεν πρέπει ποτέ να αγοράσεις!